[7月新番] ヴィンランド・サガ 海盜戰記

442 回覆
23 Like 6 Dislike
呢套野係大將都會有隨意卒性戰士魂
點解咁少人討論
今集好撚高質
呀大帝會唔會變得太快
前五分鐘仲係on9仔
即刻變到型仔王者風
你要多謝Askeladd
個細字
另外我知唔0岩台但都想post
https://www.whats-on-netflix.com/news/vikings-spin-off-vikings-valhalla-everything-we-know-so-far/
會唔會拍到有Thorfinn
雷夫大叔有份
雷夫大叔Saga
不過套新劇既timeline遲過Vinland Saga幾十年
掉番轉,同埋可能有極大重疊
Leif Eriksson係第一個北歐人到Vinland
之後先Thorfinn跟隨

Thorfinn Karlsefni (Old Norse: Þorfinnr karlsefni Þórðarson, Icelandic: Þorfinnur karlsefni Þórðarson) was an Icelandic explorer. Around the year 1010 AD, he followed Leif Eriksson's route to Vinland, in a short-lived attempt to establish a permanent settlement there with his wife Guðríður Víðförla Þorbjarnardóttir and their followers.
仲以為表倫會講真相...
要再等下
斯韋恩會唔會知阿謝拉特身世?

人哋已經講咗老竇乜嘢名,個老嘢重要「你老母係二奶?你老母係奴隸?」
蘑菇佬
名問題
斯溫都講過阿謝拉特個名含義係滿身灰塵
而阿謝拉特又話佢老豆淨係咁叫佢
即係佢唔算係有地位嘅仔(因為呢個唔係正式嘅名)
所以先話佢係側室/奴隸生
傷到腸, 冇得救, 個樣殘晒流晒冷汗忍住劇痛,
早d解脫當然係好事, 但點解要同謝拉特隻揪唔知,
好耐之前約好? or特登俾小芬睇? 有其他後續? 唔知
係咪因爲佢地個信仰係咁
要戰死沙場先見到女武神

好似isis 咁
打聖戰死左會有處女服侍你
Vahalla嘛,戰死沙場先入到聖殿
漫畫167話真係好正
訓覺果幕好似睇緊烙印戰士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞