家庭教師Reborn咧套舊嘢,大家點睇

339 回覆
72 Like 9 Dislike
爛尾
開頭戒指爭奪篇好正
我覺得Reborn係塑造人物角色係好好
大部份角色到依家都仲記得
我反而鐘意前期搞笑日常
之後就係指環爭奪戰同代理戰,
果陣最期待都係睇果七個嬰兒

7個試煉個到好似有點兒戲,1集ko一個,下下都用X Burner 心諗可唔可以有時用格鬥技贏

iron man都冇新招,同死神一樣,月牙天沖用到尾

冇睇過Bleach
我覺得Reborn係塑造人物角色係好好
大部份角色到依家都仲記得

雲雀真係太撚有性格
Dino好靚仔
未來篇比雲雀一野收皮果個大叔都幾型
五話寺 ,糟糕山 ,妖怪雀
last cross
五話寺 ,糟糕山 ,妖怪雀

崩到抽筋個集
十年後雲雀型到仆街
一出返十年前雲雀 完全唔想睇佢
第一期單行本買到尾
爛都要追到完
藍波大人
只睇漫畫
好憎藍波呢個角色
次次要認真打嗰陣就揾佢出嚟搞笑好撚煩

嗰陣一開始派戒指
我都以為係叫藍波俾人
屌 點知原來真係佢

不過阿鋼同人打嗰陣係好型
特別係對眼好似I代咁收細咗嗰陣
仲記得第一次打六道骸
幾鬼型

西蒙篇以為啲I代嘅人會出返晒嚟同佢哋打過
點知都係無
高峰係十年後既基地衝入戰
當時首op亦係個人覺得最好聽既一首
https://www.youtube.com/watch?v=5ycrh-aKHS8

到真六屌花出場同choice戰爭就真係on99
其實choice戰爭個setting好似打機咁幾得意
點知打完一場就不了了之,仲要拖黎做,單純俾敵我雙方部份show off就算
之後唔洗講啦
最鳩係真六屌花(計埋ghost)入面有2個俾主角ko,3個俾白蘭ko
其他人升咁耐級原來只係黎睇戲

Last Cross我到而家都仲會成日聽
仲有Easy Go

我都係最鍾意呢兩首
仲有冇記得簡稱

27係綱
69係六道骸
96係骷羅姆
18係雲雀?

我中哂呀
80 同59 google完先知山本 同獄寺

全部都認得
以前成日煲同人小說 6918
op好聽 設定都幾型 我有儲佢哋啲戒指
果陣個個禮拜追 追完動畫轉戰漫畫
後期真係麻麻 獄寺仲要變廢咗
同埋好似好多謎團未解 e.g. 俾白蘭戒指果兩條友 完全不明來歷
或者可能有講過但我唔記得啦
8059 6918
果陣最鐘意山本同六道

山本個時雨劍法真係講到好無敵好有型
好想睇佢打贏 不過唔知點解成日輸

至於六道著件綠色校服真係好肉酸
但六道佢個能力同果陣邪味好吸引
不過次次都係見到條女
10年後六道好正

雲雀其實真係好撚煩 下下口upup咩草食肉食
不過佢出親黎真係煞到場 睇佢屌打對面救世界

不過我覺得都係天野勁 畫到個個咁有型先咁hit
後段真係好差 但都keep住睇曬
同埋果陣隻NDS reborn打架好好玩
初代西蒙同初代彭哥列 最hehe
果陣最鐘意山本同六道

山本個時雨劍法真係講到好無敵好有型
好想睇佢打贏 不過唔知點解成日輸

至於六道著件綠色校服真係好肉酸
但六道佢個能力同果陣邪味好吸引
不過次次都係見到條女
10年後六道好正

雲雀其實真係好撚煩 下下口upup咩草食肉食
不過佢出親黎真係煞到場 睇佢屌打對面救世界

不過我覺得都係天野勁 畫到個個咁有型先咁hit
後段真係好差 但都keep住睇曬
同埋果陣隻NDS reborn打架好好玩

我都有玩果隻nds game
首首歌都好聽
廢到西咁,咪撚遺害人間
死神都好睇過佢
好想家教出返動畫
好多角色都好鍾意
西蒙家族最好睇 不過得漫畫有

睇開屎?
小春派
設定一流
劇情九流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞