家庭教師Reborn咧套舊嘢,大家點睇

339 回覆
72 Like 9 Dislike
一玩pkm就開始爛
初期勁好睇
我覺未來去到出真六吊花 開始拖得太厲害
大地篇 係咁升級 出到爛哂 升完一次比人秒
同埋實力膨脹到好大問題 再加埋互秒太公式
但都好既係 解哂所有伏筆
唔夠打-》新裝/技-》唔夠打-》新裝/技 章章都係咁loop

升裝唔係問題,問題係未來篇升完都唔夠人揪,最後鬥大聲嗌,邊個嗌得大聲就贏
明明閘係幾型,不過變到鬥大聲就當堂柒哂

基地戰其實升級完都仲有d戰術睇
但之後既所謂戰術根本只係cd時間單純得主角草完氣就又過一版

有啲戰術係幾正,有到山本打個唔知邊個,條友隱形左道牆,等山本on99咁衝埋去,大大力撞落去真係睇到
不過到後面幾場都係到大聲嗌真係想閂撚左佢勁難捱
我覺得代理篇最好睇,講番主角再同之前打過既勁敵對戰,最後又同佢地合作同埋交代番d彩虹之子究竟係乜水,又比位作地參戰

不過on9既係講到呢場戰爭係要搵番7個人黎代替舊既彩虹之子,但又講到主角群同舊既爭幾皮咁,白蘭比人一槍秒殺 之後打復仇者幾個勁敵又比人秒 剩番主角同人一挑一
唔夠打-》新裝/技-》唔夠打-》新裝/技 章章都係咁loop

升裝唔係問題,問題係未來篇升完都唔夠人揪,最後鬥大聲嗌,邊個嗌得大聲就贏

有啲戰術係幾正,有到山本打個唔知邊個,條友隱形左道牆,等山本on99咁衝埋去,大大力撞落去真係睇到

幻騎士 撞牆輸撚左 死神 鏡花水月

冇左六道骸同雲雀根本撐唔到場

冇左六道骸同雲雀根本撐唔到場

係六道骸 同雲雀 吸到最多腐女
動畫係咪停左?
漫畫仲有無出?定已經完左?
利申: 好多年前追過,到pps無更新就追唔到
動畫係咪停左?

動畫停左,漫畫完左
動畫停果陣個伏筆明明好似幾好睇,又見過有人話動畫之後果篇好血腥,動畫一定出唔到街,仲以為好好睇,點知咁多巴打話未來篇當完 即係仲廢過未來篇
好想佢出埋動畫 好想睇大地,同埋BB仔變大個打交
動畫係咪停左?

動畫停左,漫畫完左
動畫停果陣個伏筆明明好似幾好睇,又見過有人話動畫之後果篇好血腥,動畫一定出唔到街,仲以為好好睇,點知咁多巴打話未來篇當完 即係仲廢過未來篇

BB仔代理果到幾好睇
垃圾 妖尾都比唔上

蛇尾就一定 虎頭就稱唔上
早兩日都重睇曬

幾年前睇都覺得十年後未來篇好悶

但今次睇返唔知點解投入左好多 覺得好正喎

特別係三大空形成結界果part幾正喎 reborn 同廢柴中間嘅羈絆我覺得好無形但又好突出

雖然個尾我都覺收得有啲差 不過第二睇 我覺得呢套動漫係好睇嘅
講型就真係好撚型
細個睇到未來篇真係好興奮
歌又好聽 op整得靚
但後期
二十年後嘅藍波
指環爭奪戰嘅時候一出場勁型,可惜出得一次場。
我記得佢出場嗰陣講咗句話好懷念主角同班朋友,而到後面未來篇有講返話好懷念係因為召喚出嚟嘅嗰一個藍波屬於嘅時空,二十年後身邊嘅人全部都死哂,諗返起真係好sad⋯⋯
細細個咁樂天嘅性格,十年後嘅佢變咗個廢青,過多二十年後嘅佢雖然強咗好多,份人都成熟咗好多,但背後到底背負住幾多用微笑掩飾唔到嘅悲痛⋯⋯做咗廢青之後嗰十年到底藍波經歷咗啲乜嘢,改變咗佢咁多⋯⋯我諗如果有外傳講下,應該係會超sad

我記得有外傳小說
但唔知係咪講藍波
高峰係十年後既基地衝入戰
當時首op亦係個人覺得最好聽既一首
https://www.youtube.com/watch?v=5ycrh-aKHS8

到真六屌花出場同choice戰爭就真係on99
其實choice戰爭個setting好似打機咁幾得意
點知打完一場就不了了之,仲要拖黎做,單純俾敵我雙方部份show off就算
之後唔洗講啦
最鳩係真六屌花(計埋ghost)入面有2個俾主角ko,3個俾白蘭ko
其他人升咁耐級原來只係黎睇戲

首op真係正
高峰係十年後既基地衝入戰
當時首op亦係個人覺得最好聽既一首
https://www.youtube.com/watch?v=5ycrh-aKHS8

到真六屌花出場同choice戰爭就真係on99
其實choice戰爭個setting好似打機咁幾得意
點知打完一場就不了了之,仲要拖黎做,單純俾敵我雙方部份show off就算
之後唔洗講啦
最鳩係真六屌花(計埋ghost)入面有2個俾主角ko,3個俾白蘭ko
其他人升咁耐級原來只係黎睇戲

認同未來篇初期好好睇
真6吊花一出場就公式化
垃圾到仆街 打大地個時最撚on9
主角佢地打完白蘭竟然可以輸比班垃圾新手

boys and girls先神作

88連埋op睇好有feel
https://www.youtube.com/watch?v=wfdTNNmgoHc
但好似好少人鍾意
其實大部份op都好高質
仲有冇記得簡稱
山本撞牆loop左幾多次
仲有冇記得簡稱

27係綱
69係六道骸
96係骷羅姆
18係雲雀?
好鍾意藍波唱個首歌
鳩得黎好得意
搞到想重睇動畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞