家庭教師Reborn咧套舊嘢,大家點睇

339 回覆
72 Like 9 Dislike
個漫畫原來係先做搞笑類型既日常,一個單元一集果隻。銀魂既日常篇咁,但係收視差,作者夾硬將搞笑漫畫轉為戰鬥熱血類型,咪愈搞愈衰,好多位好差。

六道骸同指環爭奪係成功
未來篇早段都保持到水凖
如果要我繼承這種錯誤,我寧可將彭哥列整個毀掉。

要繁盛還是毀滅都隨你

係球針狀入面 覺醒左彭格列手套

個陣睇呢集真係好正,手套變左彭哥列版本火焰仲純正清澈好多
仲學到鋒直性呢個TERM,去到某個位急速提升煞唔切掣
有無人睇哂漫畫
點解拉爾變返女
藍波 一平就無變
又唔交代下點解佢地會變嬰兒

拉爾中左咀咒
藍波真係細路
唔夠打-》新裝/技-》唔夠打-》新裝/技 章章都係咁loop

升裝唔係問題,問題係未來篇升完都唔夠人揪,最後鬥大聲嗌,邊個嗌得大聲就贏
明明閘係幾型,不過變到鬥大聲就當堂柒哂

基地戰其實升級完都仲有d戰術睇
但之後既所謂戰術根本只係cd時間單純得主角草完氣就又過一版

有啲戰術係幾正,有到山本打個唔知邊個,條友隱形左道牆,等山本on99咁衝埋去,大大力撞落去真係睇到
不過到後面幾場都係到大聲嗌真係想閂撚左佢勁難捱

幻騎士 撞牆輸撚左 死神 鏡花水月

幻騎士早期打山本同10年後雲雀係未來篇最好睇嘅2場戰鬥
Lm
好幾次重溫 都係睇到未來打完小正個堆就冇心機睇
越睇越悶 明明以前覺得好正
唔夠打-》新裝/技-》唔夠打-》新裝/技 章章都係咁loop

升裝唔係問題,問題係未來篇升完都唔夠人揪,最後鬥大聲嗌,邊個嗌得大聲就贏

有啲戰術係幾正,有到山本打個唔知邊個,條友隱形左道牆,等山本on99咁衝埋去,大大力撞落去真係睇到

我覺得 10年後雲雀 同 獄寺第2次打電光Y
用cna(好似係) 瓜長大變豹 係最好睇 最有印象
浪費哂設定
有無人睇哂漫畫
點解拉爾變返女
藍波 一平就無變
又唔交代下點解佢地會變嬰兒

拉爾算中左一半詛咒 可樂可樂幫佢頂左
10年後先長大 同埋本身拉爾就係女
藍波 一平真係嬰兒
佢地變嬰兒係 被人選中
世界最強7人 守護7^3

浪費哂設定

獄寺打電光Y好似就係最尾係咁大嗌果場,睇到我燥
前期超難捱 集集睇到多啦A夢咁
最愛藍波

浪費哂設定

雲雀同獄寺呢2場真係世界級
有過招有外掛有戰術
山本個場我只係覺得佢好慘, 咁樣俾幻騎士屈機
前期超難捱 集集睇到多啦A夢咁

前期 畫風未好 無主線 係夾格轉打鬥先有人睇

浪費哂設定

雲雀同獄寺呢2場真係世界級
有過招有外掛有戰術
山本個場我只係覺得佢好慘, 咁樣俾幻騎士屈機

睇雲雀係睇佢深不可測 睇佢點輕鬆屌打人
山本一直實力強 衰在無人氣 夾格寫輸佢
有reborn做師父
有劍聖(白長髮)既眷顧
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

去到白蘭已經睇到有d煩, 講班BB個時已經完全冇追
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

十代目
十代目
最鍾意綱 毒撚格
六道骸
指環戰對 瑪蒙
未來篇 有幻覺
係animax知呢套野 幾有趣

btw唔知點解覺得幾hehe

呢套當年根本係腐女至愛黎
仔又多,仲要件件都係靚仔

以前cw女性向個邊大半都係reborn
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

十代目
十代目
最鍾意綱 毒撚格

綱根本偽毒
小春冇得輸
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

十代目
十代目
最鍾意綱 毒撚格

最鐘意獄寺
未來篇睇到冇乜興趣完全係靠十年後獄寺既美貌支撐我睇落去
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

十代目
十代目
最鍾意綱 毒撚格

綱根本偽毒
小春冇得輸

小春派
我好鐘意佢叫綱桑把聲

可望依家得96
當年好鐘意山獄
打X爸個篇真係好好睇

十代目
十代目
最鍾意綱 毒撚格

綱根本偽毒
小春冇得輸

小春派
我好鐘意佢叫綱桑把聲

可望依家得96

仲係活躍中
我覺得山本嘅劍技好型
西蒙篇戰鬥其實都唔差,不過真係得一兩場係正
第一場了平對青葉紅葉首戰真係正到痴線
晴之臂環要充能到100%先可以打到紅葉幾乎"累"低
到最後仲要一齊大叫對方個名再擊拳訓低真係好撚燃
我覺得山本嘅劍技好型

攻式、守式、特式、總集奧義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞