致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你

415 回覆
1118 Like 1694 Dislike
點都好,大局為重,勿分化
一家人唔同立場唔代表唔愛你
又中二病 不如問點解老豆唔係李嘉誠
如果佢覺得自己父母冇愛過佢真係應該立即離開
香港大部分人乖過隻狗點會同你博命呀
雖然樓主為左香港好努力,但個post居然有咁多人正評贊同
其實有少少over咗同偏激咗
講得好,就係上一代既人搞到我地活係水深火熱之中,而軟我地爭取應有權利既時候居然仲指責我地
最尾有倪匡
倪神
咁係嗰啲父母有問題
但宜家樓主話父母唔出黎就對唔住後生仔喎
至少我父母係好支持我,成日屌9政府
分化撚
開始玩批鬥
我父母要養家先無出,我媽都話無包袱嘅話佢都想日日出
佢哋人唔到都好,都有出錢買物資叫我拎出去金鐘
都好支持我哋出去爭取
贊同樓主, 所以窮人又無愛心真係唔好生仔
姐係你住係香港都只係求 有地方住有飯食
對自由 民主 人權 無追求?
但求一刻安穩斷送下一代既未來 咁都唔自私 唔仆街?
唔好忘記上一代賺盡咗幾代人既錢
一碌鳩打一船人
我父母都冇上街
但係我出社會做野
因為知道宜家學費貴
亦冇要求我交家用
佢地都一早買多層樓俾我
驚我大個上唔到車

希望依位年輕人可以諗通
唔係個個父母都係咁

利申:
支持撤回反送中條例
有去遊行
香港是否得救,是否被林鄭秋後算帳,靠白宮聯署及G20請願。
白宮聯署是打響頭炮,簽名數字不要低得難看啊!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-trump-please-liberate-hong-kong-communist-chinas-occupation?fbclid=IwAR0073W1w-hIjlTPtOiixjs4tthEHykqRf5VGpl80lKtBs2aDbhrxbJTzDs
=====================================================
兄弟爬山, 各位修行
佢地上唔上街都唔影響佢地愛唔愛我....因為我一早就知佢地冇愛過我
我覺得有「好父母」既人唔使爭住出嚟為你兩老平反
呢篇嘢唔係針對你屋企個兩老 唔使咁緊張話俾全世界知你阿媽腳痛 阿爸做手術
篇嘢根本係針對緊班「廢父母」
有廢父母既人就會明 就算無 你身邊總有個朋友係成長於「廢父母」既家庭中 實會明呢篇文既重點

雖然內容用字偏激 但背後意義係指責個班 為求一刻安穩 追求金錢地位 而斷送下一代人民生 既「廢父母」
有風使盡舵 有利益就吞食 義務工作就射俾人做 甚至唔做 仲要出嚟冷言冷語擺老屎忽姿態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞