致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你

415 回覆
1118 Like 1694 Dislike
你老豆老母咁辛苦湊大你 唔返工日日上街你條仆街仔屎都無撚得食啦
2014年食完tear gas 而家個女出左世 612上唔到前線 唔係因為唔愛佢 係因為 AFFORD 唔俾人拉到頭家散左 唔想個女冇老豆
冇屋企做後盾 我相信都冇乜幾多年青人AFFORD到上前線
你而家咁做係另類割蓆 不懂體諒別人處境同限制
樓主係愛我羅
本身睇到眼濕濕,
一句 你收皮啦!
搞到笑左
咁係佢地角度諗
有樓你住有飯你食,仲想要求啲咩
佢地唔係我地,又點會明我地想追求啲咩想要啲咩呢?
唔洗講到佢地大仆街咁囉
要批鬥父母了
對方當你係投資工具 你同佢講咩都冇用
你隻牛證打左耙 你屌9佢 唔通佢屌9番你 你會對佢有感情
呢個反駁係重點,其實條片咁講係斥盾。
明明後生仔入獨立思考而走出黎,自己決定自己負責,咁點解有事先黎怪父母唔一早企出黎保護?
講真,父母一般嘅保護方法就係唔比你出黎囉

邊個估到你正常示威都會食催淚彈?
而家父母咪就係負責緊,你出事變成你出氣袋囉
遲啲先分化啦 依家要一致對外
咁樣分化唔係幾好
果日起碼有3成 25歲後
咪係囉,可能人地父母係長期病患者或者做過手術,唔一定話唔上街就係藍絲嘅,喺呢啲時候做分化撚,樓主正仆街
父母唔關心你
父親節果日就唔會有人一家大細上街遊行
唔會有200萬零1人上街啦
我覺得倒不如話其實你冇真正愛過你嘅父母
如果你係愛嘅唔係應該希望佢地唔好受傷 保護好自己唔好要父母擔心 而係指責人生已勞碌過半嘅佢地點解唔出黎同你一齊衝擊?
你不斷話父母從來冇諗過給予自己兒女啲乜嘢 其實已經顯示到你自私嘅一面 每個人生長環境都唔同 我唔能夠代入你嘅角度去思考 但當你只係會諗父母欠咗你啲乜嘅時候 你又有冇諗過自己又為咗父母做咗啲乜
愛從來都係雙向 當一方義正嚴詞指控對方根本從來冇愛過自己嘅時候 只能夠講其實你都唔係咁愛對方
建議瘋狂批鬥身邊唔出聲,唔示威遊行既人,包括屋企人
當上一代連普通生活都成問題既時候,佢地所希望既野咪就係保住條命仔再加穩穩定定既生活,自然唔希望班後生仔‘攪事’
你話老豆老母唔愛你唔係你立場諗,咁你又有冇諗過佢地點解會咁樣先?
比左外國國籍子女既父母呢?
父母唔揾食點有錢
你唔撚晒食飯就有力去衝?

水平低撚到嚇死人
鬥父母
似曾相識
咁多正皮
即係好多人中計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞