致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你

415 回覆
1118 Like 1694 Dislike
好多長輩無拖年輕人後腿,游行呢200萬人都有唔少長輩
都係為左香港未來,諗深一層佢地係無必要同後生仔博命
有腦既唔該醒下咪比人分化
兩代互屌攬炒邊個得益者
Agger
你哋咪玩階級分化囉
親中有錢對親中窮人

明顯係鬼
另外回應呢篇野,乜野人都好,都有責任去打破呢個輪迴
唔好再發生樓主所講既悲劇
好多小朋友未經歷雨傘嗰時嘅家庭問題
其實人大左都發覺費事理佢哋

父母都可能講兩句教佢點樣保住啲財產唔好俾支共呃
如果係親戚朋友直情搭過高棚俾佢叫佢送錢返大陸

呢個世界冇絕對正義邪惡,要做嘅嘢就係削弱對家勢力,例如錢銀方面
屌你老母
條片嘅背後意思 / 真正用意 / 目的 係引導更多上一代 、成年人、去參加反送中遊行、示威、大型不合作社會運動。片主係想將口講支持,但唔落力撐嘅市民一併叫佢哋為香港抗爭。所以其實佢講嘅嘢都始終都離唔開反送中,片主話唔講政治係呃班大人。講真,個個父母都愛自己啲仔女。片主捉住呢點,表達父母應該要為仔女付出更多。所以片主帶出嚟嘅訊息係:叫多啲人企出嚟救香港,完!

有錯請屌
含撚啦,大陸仔
雖然毛澤東係史上最邪惡既大魔王,不過要同共產黨鬥,《毛語錄》係一定要讀。

父母同子女之間,係人民內部矛盾,
但香港人同中共+爪牙,係敵我矛盾,
而家既情況,我地就要一路強調敵我矛盾,一路團結人民。
dayone 講左唔割蓆唔分化, 依條片咪分化緊你同你屋企人
不能同意更多
致某位缺愛的年青人,也致各位父母
https://lih.kg/1254158
Over 晒。睇完個感覺係俾你自己出去就話唔愛你,咁你係咪想做阿媽個仔?我同你返學放學好唔好?我唔知編野想表達D乜,我淨係覺得小學雞發爛渣。
利申:癈老一名。有去69,612,616,甚至926都有去
五毛分化我地年輕人同香港家長
屌你老母分化撚
今朝李大導咪講左條片佢拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞