致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你

415 回覆
1118 Like 1694 Dislike
巴打其實你前提一早就set死左
呢d片del得啦
將某d 原因不斷放大
仲要煽動仇父母

但完全無講過其他唔關父母事既原因
將政府既錯歸咎於父母既一代引致
呢段影片除左想潛移默化外
完全搵唔到值得支持既理論
我30歲,612我罷工上左街,食左催淚彈
但呢度我一定負評你, 先不論你26xxxx 新ac
當有幾萬人上街,咁無上街果七百萬就係仆街唔關心
當日年青人係佔大部分,但大人亦唔少,
你話完全見唔到大人,係你眼瞎,定假膠入黎分化
俾家用實無人鍾意架,但呢個一個責任,
自己搵到少少,多多少少都應該俾
3000千蚊?你估好撚多牙?
夠屋租,伙食定電費先?
請個工人都唔止呢個數啦,
自己離地定食撚檬左?
學會放下,做人咁會好辛苦
捐100蚊你都怨
你咁樣又真係有D打橫黎
咁唔代表人人需要付出同等程度既付出先叫「付出」
你個前題即係要你屋企人都必須做相應程度甚至比其他人更高程度先叫關心
講到好似100蚊唔係錢咁
講得好,為咗報復lee d仆街上一代,最好就係唔出嚟,之後等政府咩例都通過哂,到時就可以拉埋佢哋落去
新acc 懷疑係假膠拍片搞分化
又話唔係講物質,但係又講生出嚟俾唔到物質細路。就算俾到陪伴又點,老豆老母思想迂腐嘅話,仔女中毒只會更深
對家係咁po呢條片話紅衛兵乜乜乜,請問有冇解救良方
世代戰爭咩
呢段時間大家都要把握機會同支持送中既人講下道理

大家都要加油!!

#和理非
對家嚟 尋日開post冇人理
用下腦啦 個個都話要用散子搭車
會唔會大搖大擺話自己有去呀
連登仔唔撚用腦 少少啱聽就信到足
畀人捉到路啦 搞TVB 不如搞掂呢條片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞