致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你

415 回覆
1118 Like 1694 Dislike
[member對手賤, 我地就要比佢更賤
用Louis Yuen個名開個acc, 自爆自己收藍屍錢拍呢條抹黑片
整幾個左手send右手既whatsapp cap screen做"證據"

道德對住呢啲敵人並唔適用
[/member]

新會然
仲要未試過喺任何post reply過
仲要未試過喺任何post reply過
可以講埋窮人生仔正仆街,依個post 一定要沉
連仔幾時可以del 對面account...
批鬥父母乃共產黨所為
反制:

依加成個政府都係話要補鑊,和好
而呢條友講既野既係相反

簡單黎講就係同藍絲廢話呢條友係想害林鄭,害政府,唯恐天下不亂

d藍絲廢老先會發現自己中伏,差D 信左呢個奸人既分化變成搞亂香港既幫兇

文宣組之後會再打溫馨牌
集體炒車係咁
成千個on9,明明啲父母都有上街,就算無又點?敵人係共產黨,根本係離間父母同子女
雖然我都同意段片講既野
不過既然風向轉左既話,不妨開個新Facebook account 話係藍絲俾錢拍片啦
例子: 會考放榜.14歲女狀元智商情商稱雙絕(文匯報, 2007)

資優狀元背後 雙親用心栽培

【本報訊】對資優狀元何凱琳而言,能有今天的成績,父母在背後的支持及付出實在居功至偉。深懂育兒之道的何母指,愛女兩歲時已懂背乘數表、背唐詩,已知非池中物:「感覺到她愛看書,故就在她仍是嬰兒時,推著嬰兒車帶她到公共圖書館翻閱書籍。」計劃周詳的何媽媽,更在小琳琳3歲時每月儲起500元作為女兒的教學基金,現已達6.6萬元。

3歲起月儲500元教學基金

難得發現子女充滿讀書天份,為人父母者絕不放過任何一個栽培機會,在凱琳少時已播放一些中、英文錄音帶給愛女聽,中三時更替她報讀奧林匹克數學班。凱琳表示,父母平時很少給她買新衣,隔幾個新年才買一件給她,父母寧願給她買課外書,現時家已有逾千本書。

http://paper.wenweipo.com/2007/08/09/NS0708090004.htm

投錯胎無運行三世 華人養兒防老思想又出現
你估佢天生冇發現有天賦 佢父母仲會唔會捨得咁樣投資?
拍片拍得好少少
加返啲特效先好睇㗎嘛
就咁拍邊有錢收㗎
小心分化post 唔好理佢
我識好多人612都陪子女去,咪撚拍埋d on膠片當人傻西瓜
仲未有人開account?
冇是咁的,重作
藍絲無所不用其技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞