把你的心事留在這裡

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
最近一直都好大壓力,上個月佢同我分手,諗都無諗過,起初死lur爛lur左一兩日,本身4-5日之後有同我講過係咪真係會改,點知自己又講得太多,叫我靜下,過多一段時間佢同我講唔好再搵佢屋企人,朋友,果下我都知仆街,做錯晒,之後打比我同我講返件事,我都好尊重佢,最後大家分開左,做朋友。
但其實個心根本放唔低佢,好清楚要做既提升自己,改好以前既野,點知前排搵佢比返d野佢,佢都唔肯見一面,唔緊要,之後同佢傾話之前整比佢既野要唔要,佢話唔要,我諗住扮唒開心咁話:「好啦,其實我呢家見到D野都驚架,哈哈。」轉個頭被已讀,仲比佢block左ig story,雖然個心好難過,但我知有緣份既,一定可以一齊返,而呢家我focus 緊既係香港,香港人一齊團結加油!
我鍾意左你三年啦 我唔知你係真唔知定假唔知 我地依家各有伴侶 可能你一直都係當我係普通朋友 根本無放我係心 但係點解每一次我就快放低你 忘記你既時候 你又偏偏要搵返我 每次你搵返我 我就諗起所有屬於我地既回憶 每次我地搵對方都係因為感情問題 但係其實你先係我最大既感情問題啊 三年啦 每一日 每一晚我都係諗起你 其實我一直都唔幸福 唔開心 我全部都係扮出黎 我好攰啦 放過我啦好無 你知唔知每次搵返我之後 再冷落我個下好辛苦 好痛

只係想搵個地方發洩下 可以無視我
發現尼件事之後我地隔個星期就會鬧交
主要係我執著於過去 佢就唔想再提以前 每次我都覺得大家都放棄嘅時候佢就會唔捨得
我都明白但係我唔明點解當初要咁去呃我點解要講d咁曖昧嘅說話 究竟當時佢有無諗過我知到會點
可能佢覺得我份人咩都無所謂最後都原諒佢

多謝巴打俾個機會我呻
而家就係缺乏一個人幫我分析件事 自己好易轉牛角尖
好想分手,我真係好辛苦,忍你就你 你當我狗
近日香港發生既事,再加上思念
其實我都係講緊, 佢講呢d你覺得"曖昧"既說話,
可能根本就係識你之前已經係咁,
只係大家既溝通方式 (我都試過有咁既朋友),
當日佢怕你唔開心選擇左無講出黎,
佢做錯左, 但係返唔到轉頭,
一開頭無講就已經係無得再講返咁制

真係唔係有心呃你架
同埋你咁樣都唔算鬧交啦, 你呢D係情侶間既小爭執姐,
佢都無鬧返你既我諗(希望係)
如果佢係對你好既, 真係唔想你地就咁分開
香港發生既野, 都係一句講晒

高官吹雞既, 我一定企出黎

多謝林鄭今晚又吹大雞
如果可以俾個機會我改過就好
對人生認左命
認命, 但唔好放棄, 要做既始終要做,
盡左力就夠, 謀事在人, 成事在天
次次下定決心忘記佢,不出三日又會想起佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞