把你的心事留在這裡

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
連佢有冇拍拖都唔知,冇聽佢講過佢男朋友d野
企 起 身
追 上 去 呀

佢唔會過黎扶你起身,
你要追得上佢, 係要靠你自己,
你起唔返身既, 只係因為佢對你唔重要,
只係你比左個理由自己唔起返身,

真正重要既人, 你連條命都可以比埋佢,
你而家連為左佢企起身, 追返上去都做唔到?

佢而家係咪同左第二個一齊呀?
唔係既話, 你而家只係放棄緊你自己既機會,
呢樣野就變左係你放棄左佢咋
你同人地有幾熟先
呢D超遠距離單戀真係好難搞wor, 連人地有無拍拖都唔知
我同佢既距離我都覺得追唔到
佢係去完exchange番黎
佢去exchange前係好嗲好痴身 而家番黎係好獨立獨立得過份
而種距離可以點追?
我同佢關係轉差就係因為我仲停留緊係佢好嗲果陣跟著因為接受唔到佢咁獨立而係咁話佢 話話下話到佢唔愛我了
你最尾果段屌得好中

對於我係求之不得既, 你居然可以拎黎話佢
獨立到底有咩問題 佢經歷左d乜你又有無問清楚?

你唔企返起身既, 永遠都追唔到,
你企返起身做好自己先, 先有可能追得返上去,
你選擇放棄既話, 咁你到底愛佢有幾多呢...
我真係可以連條命都畀埋佢
但佢唔係,佢寧願將佢嘅愛分畀其他人
一開頭無睇名差D回錯,
佢點樣將佢既愛分比其他人呀?
佢做紅十字會?
因為我中意痴身或者咁講我已經習慣左佢痴身
有問但佢自己都唔知
我唔係選擇放棄 但起身好難
唔好講咩中唔中,
我只係希望你比個deadline自己,
沉淪多一排, 就要企返起身, 追返上去
明知我會唔開心但佢都無所謂
總之就係要對其他人好
佢話呢個係佢底線
因為我中意痴身或者咁講我已經習慣左佢痴身
有問但佢自己都唔知
我唔係選擇放棄 但起身好難

佢仲係咪你既動力, 係既話, 你都只係為左佢起身,
你而家沉淪既時間越長, 佢比第二個男人拖走既機會就越大,
機會只係一直係你自己手中流走,
我希望你真係可以認真諗清楚,
係咪真係要去到佢比其他人追走左,
你先再後悔, 無限loop?
明知我會唔開心但佢都無所謂
總之就係要對其他人好
佢話呢個係佢底線

對其他人好, 唔算比愛其他人掛..?
定係你講既對其他人好, 係陪異性單對單食飯睇戲,
女仔朋友唔開心, 佢會上人地屋企安慰佢
唔係呢啲,但佢明知我會唔開心都會對我唔鐘意嘅人好
我知我好任性,我好想佢愛我多啲
我唔想佢對我唔鐘意嘅人好啊
認真問一樣野
你既年齡係咪14-18歲?
只係是非題, 唔洗講實數
星期六提出冷靜期,拍左5年拖,已經當佢係結婚對象,準備好1-2內求婚

佢啲3個月感情慢慢變冷,我反省左好耐,我一直都冇好細心去聆聽佢講既野,次次要去到好薑先注意到... 到星期六佢話好多時候佢覺得將我放唔到第一位,覺得咁係錯,而且我都投訴過佢幾次。佢覺得因爲大家太依賴大家,好似變左家人咁,但佢好亂,好似冇左愛?佢話佢真係要靜一靜,自己解決自己問題,如果過到呢關,日後結婚會開開心心,過唔到都無謂日後唔開心

我決定星期三想將我反省左既想法,成日忽視佢,自我中心既態度令到佢慢慢心淡既想法話比佢聽,大家都拍左5年,生活其實磨合得好好,我希望有一絲希望也好,大家可以面對解決個問題,唔好分手,挽留呢段感情
唔係
我知我咁大個人仲係咁低b
我都唔想係咁
其實你睇返樓上位巴打講既野,
拍拖既時候如果佢真係100%比晒你既,
佢好容易就會疏遠哂自己既朋友,
佢對你"唔鐘意"既人好,
你係因為d乜野事而唔鐘意對方?
如果大家有好好溝通過既, 其實我唔太明點解仲會咁做,
定係其實你唔鐘意對方既理由其實唔太充份?

最近活得好痛苦,人生又無哂目標,手又分左,屋企又散左,朋友係拍拖個陣又疏遠哂。
見到ex同人dating,開開心心咁,相比我,my life is a mess
唔係低B,
只係除非係"同事", 否則我對上一次發生呢D野已經係中學拍拖既時候
理鳩佢, 我D親戚都有屌,
成年人做D乜野只係要對自己付責任,
唔洗同其他人交代, 岩聽既就講多兩句,
唔岩聽既咪當佢唱歌
我同樣都係去到呢個階段(4年)
但磨擦始終太多, 愛但係行唔到落去,
我睇唔到同我愛既人有D乜野將來,
最後都係分開左.

其實5年, 已經係過晒熱戀期, 變左家人咁都正常,
呢D唔係叫做"唔愛", 只係唔再好似以前咁激情,
而你如果已經係磨合得好好, 希望你可以早日結婚,
希望你可以同佢好好行落去
發生件事嘅時候我同前男朋友同嗰個人係同事
我唔鐘意佢係因為佢無禮貌又唔做嘢等其他人做
UM....佢對人好, 係咪只係幫佢做野咋
如果仲係同事關係既話, 唔想有D咩磨擦都正常既,
呢樣野做乜會變到價值觀既問題 轉工咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞