把你的心事留在這裡

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
其實每次嘈交,我都為左哄佢會改,例如好似我唔鍾意樣野,就踩到好盡,冇好好聆聽對方同諗下對方心情。但每次都冇好好處理自己問題,今次我確確實實了解到感情係雙方,大家要聆聽大家,比番尊重同空間大家。我雖然同佢講左好多次我會改,但我今次真心了解到自己不足,只希望唔會太遲
都唔想佢攬曬所有野上身,某情度上,係我令到佢混亂
明, 真係明... 拍長拖磨合期最難挨,
挨過左就好了, 可以開心見誠溝通清楚係好事,
真係希望你可以結婚, 開開心心過埋以後既日子去,
最難挨既日子已經過左去, 將來既日子一定會更好
我有提早送到父親節禮物,
由雨革到而家屋企人都支持, 親戚吠我, 屋企人都會直接屌返佢轉頭,
咁你呢D又真係OVER左既, 講聲SORRY, 唔係FOR行出去,
而係FOR父親節無陪佢, 大家食返餐飯囉
多謝你呀巴打
我平伏番好多又諗通左好多啦

再難行既路, 有你有我, 加油呀巴打
因為知道咗佢條底線去到邊
知道咗明明我會唔開心嘅嘢,佢都會照做
而我就係嗰啲唔鐘意就閪人臉嘅人
佢覺得我咁對人有問題
我覺得佢唔夠愛我
經常出生入死既好朋友係幾年前佢地兩個跳樓死左 一直受呢件事既影響 令我好難再相信任何人 因為呢位好朋友既女朋友同埋佢自己都對我好好如親人一樣 有時我地幾個會一齊諗 去租間屋一齊住 只想幾個一齊住
利申 我係巴打 真係好掛住佢地
磨合期一定會有既, 你同邊個拍拖都唔會改變到呢樣野,
必然會發生, 永遠唔會有一個無分歧既對像
至於分唔分手,
取決於你覺得呢個男人愛唔愛你,
係你既腦海入面可唔可以想像到你地將來既生活,
如果連幻想出黎既日子都係咁差既話,
咁再一齊落去都無意思
如果小弟係幫到各位既, 都希望比返個正評小弟
UM...其實佢如果就晒你既,
佢其實都會好困身下, 呢D野真係相互搵個平衡點,
你閪面, 如果大家係同事, 佢企你果邊, 變相只係小圈子,
到最後可能被孤立得返你地兩個,
佢咁做好可能都只係做返一個中間人平衡下,
愛一個人, 唔等於咩都就晒對方,
愛一個人, 唔等於見到你做既野係唔岩都會同你死撐(除非係為左保護你)
其實我想知你想佢點樣,
你要佢做D乜先係會覺得"佢愛你",
你再自己聯想下佢咁樣做,
用其他人既目光去睇, 會變成點,
客觀去睇既時候, 先會見到問題所在
有做呀我,但每次一做完,冷靜左或空閒時間就覺得好空虛,太多負能量,搞到日日好似行屍走肉咁,fucking hell
但係我愛佢真係咩都就晒佢
我真係愛佢愛到死心塌地連自己都無埋
細個得唔到屋企人嘅陪伴,大個咗就好想有個人喺我身邊,全心全意愛我
我都係拍拖果陣同好多朋友已經疏遠晒
一分手根本唔知應該同邊個講好
以前一星期都會同佢一齊食飯4-5日 真係好唔習慣
慣左邊日去接佢收工 邊日一齊去做啲咩野....
現場隨時開波了, 各位有緣既再會
巴打我遲D再覆你, 係金鐘隨時有野要做, 再傾啦好嘛
希望你可以試下企佢立場,
佢企係同事同你中間,
好難真係咩都就晒你,
如果佢係有努力過既,
希望你會體諒佢, 佢只係想你同大家融入到,
大個女啦乖啦
明既, 所以我都係用飲酒去麻醉自己
我本身都係同佢拍拖差唔多所有時間比哂佢
好彩佢之前去左exchange我搵番哂啲朋友 而家分手都未至於冇人傾冇人食飯
但就係因為exchange令我地關係開始有磨擦
巴打加油呀 搵唔到人傾上黎傾
我都因為同樓主傾左咁耐個人放鬆左好多
加油, 希望你盡快可以拖返住佢隻手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞