把你的心事留在這裡

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
幾負都無所謂, 再負面既野我都經歷過,
即管將負能量射晒比我啦
係特狗辦收得麻麻地, 回得會比較慢
好想放哂d負能量
我咁大個人個個都話我唔識寫悲觀而兩隻字因為冇乜野令我真係好sad
有咩sad野我都唔會比自己困住自己越諗越sad 反而我會即刻搵辦法解決
但一同佢分手 我真係經歷我人生第一個灰機 搵唔到解決辦法
因為得佢先係我既藥 但佢已經離開左我
連我d fd都話未見過我冇心情食飯唔食飯唔打機
多謝樓主一直聽
每次訓教訓醒都想係一場夢
仲記得612果日走果陣同佢一齊走
好攰訓左一陣 佢問我不如今晚係到訓
但係我因爲屋企有事要番去就走左
果陣都好地地 估唔到一走就...
好心痛 有咩辦法可以舒服少少
主動開到口但被你拒絕了
全力喊到自己喊唔出為止
因為我屋企人係醫院 情況有啲危險
如果唔係我一定會應承
分手本來就已經係一個解決方法,
呢段關係既完結, 你心痛, 係必然,
但行唔行落去, 係咪要一直係山腳比佢覺得自己當日分手無錯?
係咪永遠都要企係佢下面?
你要做既係要追返上去,
而唔係一路係山腳度浪費時間
咁呢D無計既,
唔係你控制到, 問心無愧就得
眼都腫埋
你講得好岩 我都係咁同自己講
但係做唔做到又係另一回事
冇左佢真係乜都做唔到
原來一樣野已經可以令我既人生由彩色變做全黑
發覺唔可以鍾意同事
佢請一日假我都覺得佢係陪仔
以前兩個人行既路, 變左得返自己一個行,
辛苦係一定既, 但係你一日唔追上去,
條路都只會得你自己一個行,
如果佢真係咁重要既,
點解唔撐返起身, 記住一樣野,
你係男人黎
你係男人黎
你係男人黎
你係男人黎
你係男人黎
我唔係父權撚, 但男人仆街都好, 企返起身, 再黎過,
追上去, 唔好放棄
就算唔係請假, 佢放工都係陪仔,
夜晚都係一齊食飯一齊訓

人地拍緊拖就唔好諗咁多啦
如果已經喊唔出但個心仲係好痛點算
係女人點算
用唔同既方式令到自己攰到訓著
我自己試過做gym, 酒, 藥,
越後越傷身

或者將心痛變做嬲, 搵個靶(例如我)鬧到自己爽為止
仆街企番身再黎過係我一向既座右銘咁濟 咁大個人都未試過超過一日唔起身
對佢 我起唔番身
同佢一齊之前我對愛情係冇期望
但識左佢之後我打開左個心果道門
但佢而家走左 係咪等於我道門要閂啦
今次一閂 以後都冇乜機會會再開
原來係絲
你同佢既問題核心唔同,
樓上既巴打係因為大家既距離越來越大,
而你係價值觀既差距,
呢樣野係唔會追得返上去,
就算你屈就自己, 去配合對方,
到最後都只會係你受唔住, 不歡而散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞