把你的心事留在這裡

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
加油巴打
我都好希望男朋友識諗會改
點解我畀晒機會佢都唔肯改
呢D對立矛盾唔係你/我/任何一個人可以輕鬆解決到既野黎,
實質上要做既只要自己行出黎, 做自己認為岩既野就夠,
人地點諗改變唔到, 佢已經有既定立場,
咁當然你可以選擇加入文宣組,
比起自己一個人說服, 一班同路人交流,
可能會搵到一個更好既方法去喚醒班扮訓既人
可能一日未失去都唔識去珍惜
又或者
佢根本唔care
正是, 心入面會覺得係無野搵野黎嘈,
到無左又開始後悔, 但好多時一齊返又係會變返以前咁,
衰D講句: 本性難移, 邊有咁易, 一轉眼話改好就改好
加油試下多啲同佢傾
但係我每次擔車番屋企都係經過佢樓下
就會諗起係邊個位做過啲咩
琴日為咗約去遊行嘅嘢嘈咗交
佢已經block晒我了
佢唔中意我飲酒因為酒傷身 所以無論咩類型既飲酒都一樣
同佢分手既時候應承左佢飲少d
雖然佢而家唔知care唔care 但我都想守承諾
雖然我唔可以代表所有女仔,但我同男朋友嗌咗交都想佢即刻氹返我
佢唔理你都好,畀少少耐性氹返佢啦
我已經唔敢聽錄音 連睇一句chat hist都已經心痛到不得了
平時我d fd分手我都好輕鬆咁叫佢地move on
發生係自己身上先知原來係咁痛咁想死
真係好掛住佢....
好似做咩都冇晒動力咁
個個都係架啦

仲要一齊既回憶先最攞命
相可以唔睇 錄音可以唔聽
但當行過一啲地方 或者一齊食過既野
我過幾日仲要去日本
佢第一次去就係同我去
過幾日去番啲景點真係唔知點算...
因為係岩岩發生既事,
邊有可能咁容易就move on到,
總要一步步黎, 痛完, 喊完, 喊到眼都乾埋,
一日接一日, 之後先會企得返起身.
做好自己, 再去追返佢,
將個動力由同佢一齊落去,
改為追返佢, 難度越大, 動力越大, 加油
好想將呢幾日發生嘅野當係一場夢
好唔想呢d野真係有發生過

無力感好重
又要返工 又攰 又想出嚟 又無精神 又想死撐
好怕瞓醒又唔知睇到d乜野新聞
好心痛 好攰 好想大家一齊都抗爭到底

大家一定要加油
我而家用緊既銀包係佢整比我 銀包入面既相由佢同我過既第一個生日放到而家
每日嘟8達通果陣都好想喊
點解我咁撚on9有個對我咁好既人我唔珍惜dllm
我個銀包都係佢整比我...
張相都唔知拎唔拎番出黎好...
好多謝你係咁聽我放負
我都覺得自己好煩
我係你既話聽到一個人係咁放負都聽到煩
仲記得果陣我想買銀包佢係咁禁停我
原來一早整左比我想比個驚喜我
咁好既人我都唔珍惜我真係好撚抵死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞