野餐物資/通訊檢討小組(重開)

747 回覆
167 Like 3 Dislike
盡做啦
黎的冇袋就唔煩佢
有袋先問下幫唔幫到手
就我接觸的人來講
大概一半來企的都唔會想淨係9企
只係好多唔想上身,請佢幫手拎住,走先俾返我地
咁已經好好
都係嗰句 多管齊下
有小包裝唔知易唔易買 同多唔多
建議急救包內容:
生理鹽水* (排裝或大支裝)
廚房紙巾或濕紙巾*(吸乾胡椒,唔撚好抹)
BB洗頭水*(倒落紗布印著催淚氣體刺痛患處)
大量水
三吋繃/兩吋繃
大量紗布
Duct tape
醫生手套(冇防護力,清理傷口用,戴左唔好衝)
粉紅色消毒藥水Hibitane
三角巾

大概係咁
利申:發夢好鍾意食魚蛋既醫料生
推 依個係每人基本要咩上身嗰個?
推比多D人知
想幫手的人可以自己帶d野去

膠紙

唔要封箱膠紙/透明膠紙,完全係垃圾,冇用。
買一種叫Gaffer(膠fa) 的膠紙,夠力,用手搣就得。長期袋住一卷係身,有拍開野的巴絲會明乜來。去屋村文具店未必有得賣,30零40蚊卷,五金舖/工業區文具店會有得賣。

粗Marker

白紙

紙皮箱

垃圾袋

琴日發夢,諗到可以搵個細膠袋裝住一袋水,見到放題係地下成袋掉落去,既方便又快捷
可行,可以睇清楚個形勢,但有冇地方提議?起碼要三個spot
比唔比入
大概係
仲有敷料人工呼吸面罩
https://www.wcshop.hk/沙包-c39.php
軍事防禦都有用 軍用彈都打唔入
最重要仲可以自己整同製造快速添
發夢知道沙中線地盤同磚頭底下就有好多沙

利申:發夢
講得好,但我們唔破壞公物
發夢見到有泥頭車除地倒泥,必須檢舉
隨地,打錯,sorry
留意物資組現時有tg gp
可以留意互相配合
https://t.me/bignewsmaterial/31
冇錯 學咗先 總會用得着
一日淋病唔撤回 一日都未成功!!!
可以嘅就直情豬咀 跟住先N95
嚟緊星期日就係 會唔會有咩地方直接買到
星期日都要full gear 要做俾佢地睇 我地隨時都ready 一日唔撤 一日都唔會罷休
巴打上面有TG LINK! 但係只係睇消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞