野餐物資/通訊檢討小組(重開)

747 回覆
167 Like 3 Dislike
電話係最後最後最後既希望
所以唔好指意用電話救到大家
反而真心會累到大家
乜都係假,最重要係人,希望多d人來
跑多幾步,留意身邊發生緊乜事,聽下人講,然後返來,cross check,證實d料堅定流,就係最安全的收料方式。

記者都係咁刮料
你發夢真係好充實
我地都希望
如果真係每個補給站成立到至少5人既
都要佢地自己知道,走個時要帶走啲咩,同埋點集合返
同埋每邊既5人小組要用佢地自方法,清𥇦地分類每一類野餐用品
好建議任何時候將d野執好一袋袋
叫多d人幫手拎,拎走就得
拎膠箱行得慢,有狗驚走唔切
要返工,瞓了,聽日再講
路過搭咀先
其實walkie 唔貴又易買

呢隻正常km 到都收到
ssp 都係百零蚊隻
推一推巴打依到先
推埋依個
有包袱上唔到前線,想幫手專做物資組, 有冇咩途徑加入?
瞓返之前,我醒起了

有人有就帶個望遠鏡去,咁就可以快d知前面發生乜事

有人玩航拍,亦都見過一部墜機的屍體
玩唔玩見仁見智了
組織返講過上面巴絲打嘅建議先

所有隊唔好有標誌 除急救外
最好唔好有GROUP住 見面先好交換電話OR開GROUP
物資太多難畫咁多牌 舉牌冇人望 唔夠物資 需要啲咩 最好用吹哨子 動作 大叫 嗌人係最快最簡單傳到 唔洗分類編
walkie可要可不要 易被監控 成本高
車仔可要可不要 中段時間用車仔運輸比較困難
每個站至少5個人 要清𥇦地分類每一類野餐用品 未計運輸
要清晰知道撤離時每個人帶啲咩重要物資走
紙箱易爛 紅白藍太太袋太重 一小袋一小袋分類帶走比較好
前線要屯貨 後排要派貨
要有人保持知道資訊同消息 最好跑多幾步 留意身邊人講乜發生緊乜事 再cross check 證實啲料堅定流
用常識 顧掂自己先好顧人 我們的目標唔係打狗同佔領 係要撤回
講乜都係假 最緊要係夠人多
有人有就帶個望遠鏡去 咁就可以快啲知前面發生乜事
航拍可要可不要 成本高 易被干擾
唔洗限人數 唔洗分物資組通訊組運輸組 因為會三樣同時進行 永遠只會唔夠人?
收到
無人叫你地係channel 度講組織攻勢,戰線d 野
只係物資站之間互通下d stock 姐
我路過搭咀架咋

你地自己夾下先決定
一個站買一隻就夠
記得買同一個model
唔係對唔到台

btw 驚唔夠聲就插落紙杯當speaker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞