野餐物資/通訊檢討小組(重開)

747 回覆
167 Like 3 Dislike
有 實驗室嗰啲都好似係類似?
要多,實有人冇
呢個有保留 係可以引起關注
但擔心引起更多不必要嘅關注
依啲應該唔會一人一個戴全日 應該要多
呢類叫Wash bottle

另外噴壺有無用?
其實手勢一定行唔通
情況亂仲做手勢
話就話前線班人做手勢
咁後面既人一定傳到?一定睇得明?
我地仲有班野餐人士唔睇ig,唔睇連登,更加冇可能一時get到係咩黎
如果有時間,不如表決左畫圖個方案,早啲開始畫,畫啲人人都一眼就睇得出既圖,配合埋哨子、人聲,有效咁傳播信息
你噴做唔到一堆水集中沖洗眼嘅效果 你要集中流出返啲污遭嘢
噴岩用大範圍
加上過去既經驗,係,前線人識用,但我地輸左,最後都係混亂,單靠手勢,後期冇人會理你
到時會岀埋聲架
信我,手勢唔會得幾個人做
係會成場一齊做
有樣嘢係真
如果冇gear麻煩唔好企喺頭
有心理準備同埋full gear嘅唔該棋喺前面幫手頂下
有陣時你哋冇gear走得太前跟住有煙唔舒服
開始心慌然後跑住走kick低跌倒
甚至乎氣管唔舒服暈低 真係好危險
有gear又唔會走上前就唔好吝嗇 比會上前面嘅人
佢哋會幫你頂住你可以安心
同埋起路障留返條生路俾自己
密封嘅話自己走唔到
手勢可以係前線+第一通訊物資站自己用
但其他傳後去用板圖可能會易啲傅遞到 因有上面絲打話已經傳錯過
所以我覺得有時間可以做好啲準備
我地都想引到多啲發夢做過嘅人入嚟睇下佢地O唔OK

但都會睇左啲手勢先! 多謝巴打SHARE!
如果舉版畫公仔
咁不如寫大字
建議唔好要人估想點
我知噴壺唔啱沖眼
係用嚟幫減輕皮膚上嘅刺激

Anyway 如果wash bottle 或者類似唧壺有用嘅不如call 埋人買/收 發夢見生理鹽水用得好快 一大枝可能3 4個人已經倒完
會成場一齊做? 因為有發夢野餐過嘅巴絲話啲人唔會同其他人溝通
OK啊咁 會唔會係賣LAB 嘢嘅公司會有?
係 其實去得一定要自己有一套先 自己有一套都無咁怯
唔用比可以即時傳比人
好似嗌口號咁
唔會一開頭就全場嗌,總有人帶頭
5至6個人一齊做就ok
如果有運輸同通訊團,可以一齊做,就會易d傳,
建議要搵人企高少少嗌要乜,咁會清楚d
都係
保鮮紙 = 鮮
生理鹽水 = 生水 會唔會唔明
Lab 嘢舖一定在
家品舖 園藝舖 無印 都好似有
可能人地叫尖嘴壺

買啲大容量 發夢入好一枝枝拎上前線FA用都得
想知個通訊物資係咪泊係路邊 有"博"可以企高啲?

巴打睇睇圖 畫出嚟嗰個 大概會係咁?
真心 義士千掉萬掉唔好掉頭盔
殺敵一百 自損三千
又要叫人買過 又放棄保護裝備
制唔過

利申 發夢見到
每個人買個腰包仔
袋住自己一個人或者多一個人份量嘅急救用品
呢幾日趁有時間學小小應急處理
好多時前線基本上處理唔到咁多個有需要嘅人
因為啲煙到嘅時候
真係一時間好多人需要FA
而本身人手已經短缺處理唔切
有咩特別需要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞