野餐物資/通訊檢討小組(重開)

747 回覆
167 Like 3 Dislike
一份急救用品大概包啲咩? 可以打埋出嚟
係,類似企高欄,路壆,眼力好,睇到前面想要乜,發生緊乜

10至15米一組人咁你咪睇得清d

要乜記得嗌岀來,唔好淨做手勢同舉版,坐係度地好多人都係唔夠高睇唔到,2樣配合冇咁易錯
睇下我地之前都有講過嘅同推比做過嘅人睇下! thanks 巴打!
其實冇人話手勢定用聲定舉牌係最好 三樣野都有利有幣 所以唔好末殺哂所有可能 盡量各方面都要有一套完整做法先係上策
係 但有在場人士話嘈得濟 所以多管齊下

巴打指10至15米一組人係FOR睇定站?
我之前有打過呢篇 大家可以參考下

前線人員 》第一通訊站
以手勢及口耳相傳為主 因為佢地已經用緊 同埋佢地話到俾我地聽係work 而且夠快夠準 要靠大眾幫手傳個訊息去後方

第一通訊站 》小物質站
以walkie或其他通訊器材為主,並以吹雞去引起大眾關注可再加手勢及圖牌補充訊息,避免誤送物資及訊息
可依情況呼籲群眾幫手傳輸

小物質站 》其他物資站
站與站間應以圖牌及運輸組跑腿傳輸訊息及物資 加快補給速度

手勢有機會睇錯傳錯
用聲會有機會聽唔到
舉牌唔可以同時表達多於一樣
岩啊 巴打 睇同聽都要一齊做
線手負評咗 Sorry巴打
睇水

睇戲嗰d賣老翻dvd的演岀咪好興有人睇水ge
同嗰d類似

站其實大概都係嗰d位,有做過就知
push
有咩所謂
明白 睇水要望遠鏡
同埋應該要加多啲站 因為有巴打話物資支援唔夠快
密啲會比補充快啲
但比人CUM檔會損失多咗
推!!
依家前線嘅緊急情況來講
哮喘藥 生理鹽水 紗布 繃帶 係基本
但係生理鹽水唔好亂用
因為而家周圍都講好難買
同埋大家都唔係好識用 有嘅就盡量俾FA
如果可以就帶定支清水沖大面積
所以盡量打散,可以叫d野餐人士,幾個人袋住幾支生理鹽水係袋,要用就俾人,然後自己行去後面拎野,係後面冇野做就不停派野俾人,務求派到人人都有。
香港警察 社會垃圾
人民奴隸 賣港惡賊
底層散仔毅進弱智仔
就算大學學歷都係垃圾科,無得揀先去做警犬嘅廢柴,蛇鼠一窩
如果要快既話 應該要令物資站之間相隔唔好太遠 可以用加小型站黎解決 但小型站可能唔駛要太大 keep住有一定數量既物資同補給品就得 學上面巴打咁講 Pack 好分好類 就算趕住走都唔會有太大損失
好似有小枝裝 夢見到First-Aid 人有分過出黎
係 Good! 咁真係走拎重要嘅走急救用品走 水可以唔拎到時
可以派比物資另一邊啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞