[血債票償]請大家踴躍登記選民

1451 回覆
3448 Like 44 Dislike
未登既!! 快手!!!
推!!!!
今日已經6月28日
就截止 時日無多
未登記嘅快去登記
無知一問 18歲登記咗 上網查佢話我係2018年正式選民登記冊 噉係咪就ok
定係要填多次表登記
同問
入到去有冇見到自己邊個選區同個人資料
有個人資料同寫住 功能界別:區議會(第二) 但係係綠色2018年嘅
我見有啲人2019年藍色 驚自己錯咗
推!!
我都係綠色㗎

裡面寫住
你現時已登記在2018年正式選民登記冊內。如你仍然合資格登記,本處會在2018年7月發表的正式選民登記冊前舉行的任何選舉,根據你上述的登記資料編配你的選區或選舉界別。

如你的登記資料有任何變更,請在 2019年6月2日或之前通知本處 (http://www.reo.gov.hk/ch/voter/records.htm),以便本處在編製2019年9月發表的2019年正式選民登記冊時更新有關資料。

我諗應該無問題
不過始終我唔係專業
最好打電話上去confirm下
網上交咗form但係冇收過email係咪正常?
想問各位巴絲打,我上年18歲左,去拎身分證個陣有啲職員叫我登記做選民,填左份表,咁我係咪已經做左選民?因為一直以黎都冇收過啲咩資訊,所以唔太肯定
定係可以上網check 自己係咪選民?
謝謝
https://www1.voterinfo.gov.hk/bd_reovi/OVIES/jsp/mob
可以入嚟呢到確認下自己資料仲係唔係到
同資料有無錯
幾時交㗎先
亦都建議你打電話上去查詢

唔該巴打!
岩岩睇左,佢咁樣寫,姐係我未係選民丫?但明明填左份表申請做選民架喎我應該點做好?
謝謝
上星期交㗎係咪係到交?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞