[血債票償]請大家踴躍登記選民

1451 回覆
3448 Like 44 Dislike
如果已經知新地址係邊 可以呢家交表改定先
14日後會係新地址要求遞交返新住址證明確認你搬左地址
因為6月2號已經過左改2019選民登記冊既時間
6月2號打後既更改一律會係2020選民登記冊更改
所以2019年11月尾既區選都會係返舊址選區投

如果呢家先搵到屋 今年尾或明年頭先真正搬到屋
等下一輪2020 年4月2 改都得

利申現選民登記幹事
要動員d中老年
push

最後如果好有心,鼓勵大家直接去參選。

如果講金鍾係武人抗爭者既前線,立法會係和理非精英抗爭者既前線,區議會就係我地文人抗爭者既前線。

唔好睇小一個小社區既影響。大部分我地痛恨既廢中廢老,本質上其實唔係因為根據概念上既政治理念不同而反對我地。所以係因為佢地好受儒家文化影響,啲地區組織同佢熟,對佢好,然後果啲組織話乜,佢地就會義不容情支持。

依啲所謂'沉默的大多數'其實唔係鐵板一塊,亦都唔係不能動搖,如果有我方既人可以成為區議員,深耕細作,建立返一個社區網絡。 到真正需要吹雞既時候,會出乎意料地有幫助。
想問登記完會唔會有信寄/Email?上年喺換證時即場填左選民登記表俾個職員,但之後冇消息
唔洗
而家一登記自動登記晒兩樣
要取消要填REO43
thankq
想問下如果我朋友係補習社嘅校長佢可唔可以登記做功能組別選民
定應該入超級區議會
14個工作天內寄信確認
收唔到打電話去問有冇登記過
冇既填過張REO 1
因為搬左好耐,有啲唔太熟既親戚
踢走所有保皇黨
可以呢家覆返信或填返新表 連埋你既住址證明(如:三個月內既銀行信,電話單,差餉等)(因為係被抽查 一定要補返住址證明)交去政府既街站、郵寄、FAX 等

利申現職選民登記幹事
做緊選民登記助理/幹事?
同伴wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞