[血債票償]請大家踴躍登記選民

1451 回覆
3448 Like 44 Dislike
為咗方便大家,寫咗篇懶人包

2019 選民登記懶人包
https://lih.kg/1215711
push
push
pish
【屍骨未寒,收番埋你幅醜陋食相先好無?】

開始見倒網絡有討論區開始鼓吹一種說話係:要繼續抗爭,就要下屆選舉全投飯民,然後仲要借勢屌尻焦土派同本土派……

而家大家嘅關係算係好少少,我就廢事響呢個時刻(遲啲唔包)重覆番飯民過去究竟做過乜嘢、焦土係點解有理有據;點解今時今日垃圾會你根本無可能攞倒半數控制權、DQ點樣可以令成個垃圾會變成橡皮圖章……

我剩係想講,唔該唔好響呢個時刻玷污一場純潔嘅群眾抗爭運動OK?唔好響人血都未洗乾之際,就開始拎把鐮刀出黎收割OK?

我相信呢個時候絕大部份立法會議員會痴到搶食呢啲人血饅頭,問題係之前一早已流傳緊,某某網上討論區已有一堆議員助理以Full Time形式響度種票,我真係好撚、好撚唔想一個憑善意開始嘅抗爭,會迎來一個如廝醜惡嘅結局

某黨某議員嘅「網絡公關」團隊,收手啦好嗎?
想問問意見,過往已登記做選民,一直係功能界別係區議會(二), 即超級區議會,但自己可以申請衛生服務界功能界別,想問留係區議會(二) 係咪比申請衛生服務界更好?因為過往衛生服務界一直都係民主派嬴。
push
焦土? 邊班撚屌同義士割𥱊?
投左泛民十鳩幾年 冇一次令人滿意
呢頭講完關鍵一席 個頭去日本食好西
有票唔要丫嘛 得收到
要投都係毛ee 其他人可以全部食屎

唔企出黎仲要指點江山食人血饅頭 扮民就最撚叻
政治冷感撚嘅我啱啱交左表做選民
今次真係令我明白唔可以再政治冷感
唔好誤會

第一 我唔係任何黨任何議員團隊嘅人 我只係普通市民 我無呼籲過人要投泛民 我只係話唔想投保皇
第二 我只係想大家趁未到7月2號截止之前 登記咗做選民先 我唔知到時你哋要選邊個 但係唔好到截止之後先嚟後悔自己無登記到
繼續推
個人意見 咁支持民主派既選民都有老去退休同離去既一日
點都要有人入去功能組別補充新血既

至於區議會(二)既票值無功能組別咁重要
功能組別幾萬/十幾萬已經有一個議席
而區議會(二)組別需要近百萬先有一個議席

聽完我講法 點決定係你自己諗啦
要塞住d 老人院唔俾佢地投票
請不要去變電站玩水上嘉年華
雖然醫院有後備供電兩小時
但係 港鐵 港交所 機場 垃圾會 狗署
全部會要停

[參考]
港婦鹿兒島自駕遊撞電箱 3000戶大停電

幫手share
2019 選民登記懶人包
https://lih.kg/1215711

幫手推
Push
想幫老母登記超級區議會,佢之前冇登記到, 點樣要可以搞返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞