[血債票償]請大家踴躍登記選民

1451 回覆
3448 Like 44 Dislike
請問點check自己登記咗未?

之前好似搞咗 但太耐又唔肯定
借一借個位

[通訊!]麻煩入一入嚟討論有冇更好嘅交流地方!
https://lih.kg/1215184
屌差啲以為自己冇資格 push
建制有鐵票 係自由 新民個啲玩撚完
履行公民責任 登記做選民
Push
push
查詢熱線:2891 1001
登記最新情況:voterinfo.gov.hk
問八 : 我幾年前填過選民登記表格,現在是否需要再次登記?

答八 : 如果你曾經登記做選民,就不用重新登記。你可以登入「選民資料網上查閱系統」(網址www.voterinfo.gov.hk)查閱或致電選舉事務處熱線 2891 1001,查詢選民登記冊上所記載關於你的登記資料是否正確

已登記的選民可能會因為選民資料不正確而失去選民身分及投票機會。如果你的登記資料尤其住址有所變更,請立即填妥及簽署「地方選區選民更改登記資料申請表」(REO-2),並連同最近三個月內發出的住址證明文件(更改住址適用)送交選舉事務處,以便更新你的記錄
你可透過以下方式將選民登記表格連同住址證明文件(更改住址適用)送交選舉事務處:
郵遞(地址:九龍九龍灣展貿徑一號九龍灣國際展貿中心十三樓)
傳真(傳真號碼:2891 1180)

掃描表格後電郵至form@reo.gov.hk
掃描表格後上載至選舉事務處的電子表格上載平台(網址:www.reo-form.gov.hk

記得記得係可以網上交
推撚到保皇黨仆街
直選起碼要七三比呀屌你

唉 .....
有D選區係沒民主派
同埋 我地依家先試區議會
今次唔好再白票
因為根本冇用
支共區區拎兩席加埋支那至愛既功能組別,超區已經夠票玩死香港人

open post pig

我地要做既係 上街抗議 取消功能組別呢個保護支共政府既神兵
對唔住 係我講錯
推高投票率 對我地有好處
更正

今年9月25日或之前夠18就可以登記做選民

問九 : 我在2019年9月底才滿十八歲,而 2019年的選民新登記限期則是 7月 2日,我現在可不可以先登記做選民?

答九 : 2019年正式選民登記冊將在2019年9月25日或之前發表。若你在該日期或之前年滿十八歲,又是香港永久性居民,
個D就算吧啦, 試過....
帶D冇咩立場既老豆老母登記左做選民先, 投票當日請佢地飲完茶咪一齊投囉
講真, 真係每一票都好重要, 立法會泛民議席依家得果30%, 如果大家政治冷感, 唔投票, 只會比更多建制有更多議席. 到時有更多好似送中咁嘅條例通過. 到時就香港玩完喇. 比起事後先遊行示威, 立法否決佢更有效. 大家記得投票.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞