[血債票償]請大家踴躍登記選民

1451 回覆
3448 Like 44 Dislike
記得登記 推
推呀屌你老味仲未做果啲係咪咁都懶呀
血債永不能票償 醒啦港豬 街頭見
依件事好緊要
做左先知
60歲以上有 77%登記左
30歲以下只有5x%

比人吊打係應該,希望今次可以叫多 青年人出黎
推!
為左唔推呢個post, 所以只講一次

血債票償,呢四個字係幾咁無良知嘅人先諗得出
邊個嘅血?你嘅血?你老細嘅血?
你有冇流過?你老細有冇流過阿?

我每年,冚家都有投票,亦都好清楚議會嘅制度同規則
所以唔需要再同我解釋

但我最失望嘅係...呢個post竟然可以咁多人覆
認同你呢四隻字。

講完。
表格邊到有得拎?
https://www.reo.gov.hk/ch/voter/gcnr.htm

其他政府部門或者都有幾份
選舉係其中一個方法 但唔係唯一一個方法
我唔係話登咗記選民就唔可以做其他抗爭方法

過往咁多年選舉 就算我自己全家有投都影響唔大
就係因為我哋呢個年齡群投票率比起其他年紀低好多
我覺得我哋唔可以再輸喺呢啲位
攞張form填完寄去或者email去其實都只係幾分鐘嘅事

我個標題係起得唔好 嘩眾取寵咗 對唔住
但係我真係想多啲人留意到
因為7月2就無得登記㗎喇 時間急迫
亦都想俾壓力啲政黨
你哋做過啲咩 一大班選民都會放在眼內
唔好諗住陰啲陰啲出賣我哋
係蘋果app見到佢哋好好
每篇新聞下面都打曬出嚟

登記方法:
。親身取表填寫及郵遞
。網上登記(可用手機登入,在選舉事務處網頁打開REO-1表格,使用免費手機應用程式Adobe Fill & Sign打開表格,再按指示填寫資料,按儲存文件並以點擊分享,再電郵至 form@reo.gov.hk)

詳情可參閱https://www.reo.gov.hk/ch/voter/gcnr.htm
話之你準備投邊個, 總之登記做左選民先
你登記左, 到時投邊個, 投唔投票都任你選擇.
你唔登記, 到時你只得一條路, 無得投票.
咁簡單既道理都唔明?

記住投票係你既 權利
唔係義務,
本應有權去做既野, 做乜已家唔去拎?
何況只係咁簡單, 登記做選民就有呢個權利了.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞