[TCG]有冇人玩Keyforge

678 回覆
16 Like 14 Dislike
我聽日會落一落卡鋪順便姐
巴打 應該唔洗你幫我搞啦
岩岩問左個page話原來澳門有加盟店
同個fd 一人一盒9x 蚊就玩得?
定要買300 蚊個盒先
set1 starter: booster x2,教學deck x2(垃圾),説明書(要睇就睇online最更新嘅,好多卡效都有改過),playmat x2,一套指示物(加力量同暈係卡)
300幾蚊
set2 starter:booster x2,説明書(一樣要睇就睇online最更新嘅),playmat x2,一套指示物(較set1細粒,加力量同暈變埋細配件)
200幾蚊
booster:玩得
95-105不等

睇個人追求啲咩啦有啲人鍾意齊齊整整用官方野嘅未買set2 starter,但係set1 starter真係垃圾黎,多2副唔用得嘅deck之後卡token又唔方便仲要貴一舊水

token方面其實可以揾野代替嘅,只要你同你對手辨認到就得
一般店賽都唔會限制你,通常都有得借添
大賽就明確指明要大會認為能夠清楚表達嘅先用得,其中rules book寫明,骰仔係唔用得嘅
即係例如Bs啲core係可以當做amber用嘅,冇話一定要用官方野

新手真心落卡鋪玩下會好上手啲,一黎rules個到好老實隻驚啲rules真係好多Argue位(例如圖書館通行證同埋誘導消費)新玩可能唔知更新左嘅效果同卡面上會有出入,有啲有經驗嘅人教係好啲嘅
細細都有玩卡(窮撚日日比fd 落雷 聖罩sm)
一路有玩爐石
買左盒set 2 230蚊
同個仔都好快玩到

不過3 揀1 呢度真係成日諗好耐
隻驚入門係好容易,儲齊18粒石3條匙就贏,但係到揀house,打法,combo就高深好多啦,甚至到 Competitive嘅程度,打一輪真係死唔少腦細胞,要記要背要考慮嘅野都多好多
都幾癮
會吸引人繼續課金
有冇興趣玩比賽?
研究下先答你。呢排關心社會冇心機住
sealed survival報得名了
睇到聽日落鋪問會員D野就報名
打左3次普遍chain賽
依加有副係chain6
上次2-2搞到升唔到power2好嬲
星期5又打chain 如果再升唔到p2就燒卡
做乜仲追chain
9月好似有P2賽同大師賽
power2賽完左啦10月有另一個大賽,唔限chain
不過桌競盟有個會員計分制,8月到10月比賽個日最高分個100人有野送頭100應該唔難,但係佢又未出po
參加chainbound先計分
澳門呢邊好似自己會搞?
唔肯定 之前同澳門店個老細吹水聽返黎
咁就唔知啦
睇落幾得意,想試下玩
第一步應該點樣入手開始玩?
直接落鋪頭買再叫老細教我玩??
利申:未玩過實體卡game
絕對有pay to win
港九新界都有活動搞,所以唔怕冇人教冇人同你玩
sofar識嘅老細同player都算友善,肯問就有人教
事實係你有錢買勁deck都唔包贏上個大比賽全港最高chain個三個人冇人入到頭4
即係有比賽個時就直接報名交學費?
唔一定要比賽嘅你買一副booster都已經有人教你玩,只係個日有比賽嘅鋪會多啲人姐不過比賽真係迫自己進步最直接嘅方法黎
咁有無邊間鋪頭推薦?
利申九龍人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞