[TCG]有冇人玩Keyforge

678 回覆
16 Like 14 Dislike
做乜放bam圖
上面做乜鳩

又block得
啱啱見到玩具節做緊推廣聽日去睇下先
會唔會有workshop送deck
去睇下咪知
買左副booster 中文
時間旅行者係咪稀有野
SAS 74好似唔錯
Time traveler係勁,不過SAS 74就算低
今晚油麻地 棋開有chaindound event,上去送下分先
我覺得pay to win成份幾高
見幾次比賽都係啲高分deck贏
我淨係借過人deck玩幾場唔敢講低分deck係咪一定無得打
如果係既話都係睇邊個抽到副高分deck就玩哂
就算bo3交換deck打 你拎住副高分deck打第1,3場都著數
但係比起其他tcg,呢隻冇咁深坑啦其他game講緊一副閒閒地幾千蚊

坑唔坑見仁見智,最少唔會玩來玩去都果D打法,每一副都唔同玩法,如果真係好想打大型賽就真係要放好多錢去開到副勁/買deck,不過就算勁deck,有時咁岩克到盡都係冇計,建議一開始買starter同朋友一人一半體驗一下都唔錯(一人一半都係$150左右),最後結論,好適合玩開卡game的人試一下,一定中毒
啱啱玩左場chain bound
3輪贏1
一場輸少少
btw set2有咩好野抽?
好似幾好玩
大埔嗰頭有冇地方玩?
alpha omega囉
同埋未知有冇set2限定比賽
要睇大埔中心月步果邊有冇入
冇就最近搭車入葵芳/荔枝角/油麻地
有冇係觀塘unplug玩過?諗緊去唔去嗰間好
要抽副高分既deck可能幾千蚊都搞唔掂
你講依一張?

直接買一副開左既高分deck會唔會快d
個分參考嘅姐,最緊要玩落順手
我副時間旅行者啲人都話應該唔止74
最後都係去玩具節買左幾副deck, 其中一副開到天啟不過個SAS得68
想問下卡舖D比賽D RULES有咩唔同? eg chainbound(?
chain bound係瑞士制輪3-4round
勝多就加chain
1-6chain就power 1打比賽要讓1 hand
7-12就power 2打比賽要讓2 hand
有比賽嘅門檻要power2
sealed就係即場開新booster即場打
archons就係自備deck

玩左2日接收嘅資訊如上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞