[TCG]有冇人玩Keyforge

678 回覆
16 Like 14 Dislike
會唔會有巴打有性趣開個約戰tg谷 睇下有無得約下附近嘅巴打出黎交流下
入KF個大whatsapp gp啦有百幾人唔同鋪自己都有個gp
其實邊到有得買指示物 咁就唔洗buy starter pack
想請問下點先入到
大家有共識既話 用咩都得啦
大gp要問下有冇link先鋪gp就上fb啲 page有
290係中文starter? 有冇地址
thx bro
pc3做緊,299到7月7號
係葵芳
都係果句強烈建議唔好買S1 Starter
一係買S2 starter 如果係不如唔好買另外搵token代
自己淘d桌遊用既token
3舊水我買多副deck好過
卡太細張....
部份deck因為未update 一個唔留神你會發現自己用緊一副唔夠36張卡既deck同人打 柒下柒下比人吊打
S1 starter 聽講每盒都有一樣既deck
係咪唔可以放入去d booster入面 ?
咁即係買starter 即係比多1舊水買兩份既token?

一副booster可以有幾多張卡? 係咪買完可以有條code拎上網打?
1. 每一副booster 就係deck, 唔可以放其他deck ge card 入去副deck到
2. 係 加埋個兩副新手deck
3. 36 +1, code 係用呢攞amber, 而家冇得官方上網打,用crucible
咩叫AOA
唔明咩叫code用黎攞ambersorry新手好多野問
新手想入坑,有無人知天水圍附近邊度有得買?

同埋個d戰績係咪一定要卡舖玩先會計?
個amber 會連落你個keyforge ac, 打d 比賽贏又會有amber, d amber 俾你去換官方d野 (好似係)
唔太清楚 可以睇keyforge 香港個fb page 邊間鋪有賣
age of ascension 即係Set 2 (S2) 2代擴
如果要參加官方公開賽(大賽)
好似話首先要打官方指定舖攪既chainbound 打到升power2(類似ranking既等級)先可以報名
S1 Starter
有2副新手deck + 2包S1擴
隻game本身不存在自己砌deck既玩法
所有deck都係佢gen出黎全部都係unique
一副deck 36張 一盒booster都係36張 唔可以拆散溝其他deck
booster即係deck, deck都係booster
所以starter唔係必需品 (提前係你要搵野代替d token)
Qr係用黎登記自己擁有果副deck(同埋有1粒aember送 aember係乜已有其他師兄解釋)
官方未有網上版
crucible雖然唔係必須要你有qr code先玩到
但係無qr 基本上你就登記唔到你有deck即係無得揀deck玩
過來人千其唔好買S1 starter
台灣果邊8月2號出s2 starter
s2 starter多既野係
44個+1power同stun 既token
兩張好撚大既紙桌墊
大約210港紙
姐係你比200買2個booster 10蚊買d token
抵過買s1付垃圾starter好好多仲要貴咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞