[突發] 率先出手!大英國會 Urgent Question on Hong Kong

737 回覆
1837 Like 20 Dislike
BNO終於有居留權
講在半個鐘都冇
到時矮仔咪一樣玩軍事威脅
咪撚鳩up啦
agger
hong kong watch 好似有啲料到
班友唔係絕食緊咩
黍緊仲有 debate?
如果開個地方,俾二萬人黎做開荒牛,隨時幫你經濟翻兩翻
到時香港會分做北港同南港
維尼都話左係歷史文件 仲尊重乜野
唔做港豬可以做牛
~formal各國家公開信上款

~第一段(簡而精2句用香港人的情感動人)
"尋日一百萬人抵住濕熱天氣上街,2點至半夜,而港府只係11點冷冷地出左個聲明重申不變"

~第2段(搵人幫手多謝人先)
"多謝各國近來關心此事件,eg.各領事發聲明/外交照會"

~第3段(問題所在)
香港人的民主制度決失令到港府可以恣意不理一百萬人請求同各國意見,香港人已盡力而為,一百萬人香港人別無他法,要尋求國際協助

~第4段(利害關係)
"此事都影響各國在港國民性命安全財產。。。"

~第5段(具體協助方式)
第一階段: 如果修例通過,制裁所有投票立法會議員/香港政府高層和其家屬,包括
***加入入境黑名單/不受歡迎人物(唔批簽證比佢地去旅行,以後剩係遊香港/大陸lolll)
***凍結其資產
***甚至x奪其國民身份,強制出境
第二階段:中共高層
其他:取消港美關係法/引渡協議。。。

結尾: 再多謝下感動下

Appendix: 全體建制派立法會議員個名
有無完整transcript
簡單概括
1. 明白bno無full right
2. 條款係由1971定下 之後無更新過
3.之後會再商討同用書面回答

有錯同補充請加 因為唔係好認真聽
英國班人真係收晒支那錢咁 海盜DNA真係信唔過
其實重有debate 不過係最尾休會辯論 UK foreign policy: China and Hong Kong
關佢UN咩事?
啲條約正本係台灣
唔整好過整
聽到燥底
一味遊花園
原來有班學生見過議員
真香港人今次真係好齊心
可唔可以再email俾班議員表達林鄭漠視一百萬人民意
香港人真係擔心到就快絕望
最好笑係支共送比英國d錢,有部分都係香港既錢黎
廿分鐘就完
又話開45分鐘會 開得個一陣就完
笑死人咩
香港本來淨係包港島同九龍半島咋
新界當年重係on99咁 北鬼北馬咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞