amd cpu&gpu 討論post #15 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
Mac 用 intel cpu
等更新 gpu driver for mac
正常要等等 因為而家VII 先入左 imac pro
3950x
咁大盒只係裝住咁細粒cpu
cl14同宜家啲cl15,16嘅ram使用實際差距係咪好大 如果想夾多兩條8g係咪要將cl14個latency set到cl16
ram 用緊咩 model
galax hof 3200 14-14-14-34
hof 3200c14 已經好難揾了
要行4x8 買gskill 3200c14 2x8
盡量相同頻率
如果買cl15/16果啲 再將cl14 set到cl15/16用唔用到架 同埋想知14同15-16差距大唔大
新ram要咩頻率? 3200/3600
3200C14嗰啲貴一截又唔多點減價
最驚係performance會唔會相差好多 如果唔影響平日使用我都應該會將就一下
3200c15/c16 玩抽獎的 抽中 Hynic die 多
而家你用緊 b die 應該揾回 b die ram

7號訂,收到貨
一盒咁少?
newegg 有G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model F4-3200C14D-16GVK
(67)
$1005 +122 shipping
b-die 3200 c14
跌到落$2000
Where is Sapphire?
香港警察 社會垃圾
人民奴隸 賣港惡賊
底層散仔毅進弱智仔
就算大學學歷都係垃圾科,無得揀先去做警犬嘅廢柴,蛇鼠一窩
Sapphire 搞緊navi 非公版卡
我知,但係幾時有聲氣至得㗎?
等7月7日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞