amd cpu&gpu 討論post #15 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
RAM Frequency 係高咗,但係咪用咗新嘅Infinity Fabric Divid ( 即係除2 )至達成
之前比較明明係 3700X vs 9700K , 3800X vs 9900K 之前明明都用過黎玩pubg 比較
今次gaming 3800X vs 9700K , 3900X vs 9900K ,縮左水
實際使用頻寬數值....
我覺得越近七月賣街 會有機會再改多次遊戲既表現....
轟啊 但係我主要唔係打機
所以我剩係睇佢多工跑分數
係想知新die 既加成 NEO又改左乜FOR AMD
之前就係 8c vs 8c 12cvs12c
而家改左 R7 vs I7 R9 vs I9
等7月7日正式review好過
我明白 gaming 9920X 表現差 所以先用 3900X vs 9900K
但3800X vs 9700K其實都只係互有勝負,真係失望,之前明明pubg 同9900K 平手
即係3700X 必輸俾 9700K (兩個其實價錢差唔多,如果計埋主機板+CPU ,分分鐘intel 9700K +Z390仲平過AMD + X570)

個落差好大下,我等AMD CPU價插水先買
留意R9 3950x不是在討論範圍先
未出正式review 不能亂推測結果
3700x & 平價x570 vs 9700K & 中價z390
要諗自己 主要係邊一方面 主打機 定係會有其他多工既軟件要用
你話之前賣街係唔係必輸 我覺得唔係
之前比較明明係 3700X vs 9700K , 3800X vs 9900K 之前明明都用過黎玩pubg 比較
今次gaming 3800X vs 9700K , 3900X vs 9900K ,縮左水
我覺得越近七月賣街 會有機會再改多次遊戲既表現....
我明白 gaming 9920X 表現差 所以先用 3900X vs 9900K
但3800X vs 9700K其實都只係互有勝負,真係失望,之前明明pubg 同9900K 平手
即係3700X 必輸俾 9700K (兩個其實價錢差唔多,如果計埋主機板+CPU ,分分鐘intel 9700K +Z390仲平過AMD + X570)

個落差好大下,我等AMD CPU價插水先買
要諗自己 主要係邊一方面 主打機 定係會有其他多工既軟件要用
你話之後賣街係唔係必輸 我覺得唔係
3950X(特別揀既16c32t) 同 99K 打機戰平 (under 10% diff)

我係從IPC 同 oc frequency 估出黎...

當然, 真實係要睇人試每一隻game 既fps
會唔會有50年簽名版 3950x
你連c6h都玩到0D
再買咩都死啦
啱,3800X TDP都改低左 (105W > 95W ),而家仲有得改
希望今次AMD醒醒定定,明明成手好牌

我就好現實,邊間性價比高就買邊個,首發就肯定唔會買 
推呀婆落街 巴打 同 ENELOOP 巴打

有意見分歧唔出奇, 最後都係等review 作定論, 暫時唔知誰人估得啱, 所以唔洗屌得咁勁, 無謂架
首發齊齊debug專員
推呀婆落街 巴打 同 ENELOOP 巴打

有意見分歧唔出奇, 最後都係等review 作定論, 暫時唔知誰人估得啱, 所以唔洗屌得咁勁, 無謂架
我敗走算啦 block左佢 唔洗再嘈 睇金鐘live算 一邊睇一邊係呢邊吹水
仲CAP 錢

之前先用50周年個名散ZEN+死貨
我覺得AMD 出太密咁 散唔切...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞