「大貨已到」Oneplus 集中討論區(19)

1001 回覆
12 Like 124 Dislike
係 本身跟機已經有 但個mon貼(o絕)手 掃mon 一般 我都上網搵緊mon貼 睇定d再換
thanks 即刻落咗單
個dolby好廢
都係v4a最好
oneplus6 岩岩收到有得update,有冇巴打試左伏
岩岩買左Oneplus7, 準備刷國際版, 想問下如果刷國際版, 仲會唔會留番本身中國版啲apps ?
跟住xda個教學刷twrp刷死左
而家入唔返recovery 重刷recovery都唔得 一開機就係fastboot 有冇人識搞
唔會
有冇xda link幫你睇下
想問下oneplus 7 pro
相機係咪好差?
見風評麻麻
相機有無更新?
有更新之後係好左, 但唔好同Samsung/sony /華為去比較
最多都係好過人地中階機
去XDA搵番個你個OOS版本既Boot.img ,開番機先啦。
然後跟呢條Link 個方法 boot 個recovery裝個recovery 入boot.img到。
https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/development/recovery-unofficial-twrp-recovery-t3931322
記得你好似刷開機 講下我個情況睇下幫唔幫到我先
琴日就係跟呢條link刷 但係我boot boot.img冇效話unknow command 所以用左下面第2個方法
跟佢set active=b 之後flash boot boot.img
再入recovery係ok入到twrp
但之後我手多del哂d data
del完先發現奶野 原來而家recovery+boot+os係一體式 所以冇左os就算刷recovery入去都冇用(我估)
理論上boot twrp.img刷os應該work先岩
但我就係唔得話unknow command
我諗而家要做既應該係刷返個官方zip入去先
咁所有野都應該正常返
但問題係而家得fastboot入唔到recovery既情況下應該點先flash到zip
補充少少 而家boot乜野都會自己入fastboot
關左機 就咁插電都會自動開機去左fastboot到
好似有d唔正常
唔係有一加刷機包用電腦刷,變磚都救到。op7出左埋就唔知了
咁我想問巴打去邊度DL oneplus國際版Rom,
官網剩係得pro版, 搵唔到7..
既然都唔小心洗哂d data 不如直接flash 個最新oos入番,開番著部機。
因為而家d新an 機好似轉哂a, b 分區。搞到一個boot. Img包哂recovery同boot。

Xda做法係入fastboot,然後電腦send個twrp比部機,臨時比佢開到個twrp先。

然後再電腦抄個twrp個img落部機,再install 位揀recovery ramdisk ,裝個twrp裝落個boot.img到。

如果裝twrp之前裝過 magisk, 就要再install 過個magisk zip多次。唔係架話會loop死係twrp
係 搵到個tools係用9003刷
全部機變返做出廠咁 不過op7應該未support
反正未有國際rom 等幾日睇下先
我係第一步已經無效 新機未搞任何野已經係咁
即係fastboot boot twrp.img行唔到
我都訂左部one plus 7, 換走部iphone 8, 部iphone 8 d 電實在太倒水
OnePlus 7 Pro 9.5.7 update
影相好似真係靚咗 如果搵唔到就vpn去德國

另外買咗部 Google pixel 3a 畀屋企人,相機質素真係差好遠,7pro 完全無得比

為唔相機由 6T 轉 7pro 好後悔
想請問oneplus官網個power adapter同cable有冇咩特別?

買國行諗住係香港官網買返個三腳插頭,同普通深水埗果d有冇分別?
https://youtu.be/nnj5yR52dS0

留言開始屌mon有問題 有冇用家講講

依家jd有大量貨。 心大心細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞