「大貨已到」Oneplus 集中討論區(19)

1001 回覆
12 Like 124 Dislike
用緊Spigen
有無ching知道有咩方法改到keyboard下面條bar既顏色?

好似大部分都唔得
想買水貨,諗緊op7定s10e好
水貨價差2-3百蚊
影相質素好似差唔多,op7就贏ram同usf3.0,***就贏牌子
點揀好
rom oneplus都贏
Oos 9.5.8已出。
帶Android 5月更新
更新咗
試下手動down ota檔更新啦。之前我國行機裝9.5.4之後都收唔到9.5.5更新。

手動down 左個9.5.5更新落去更新之後,就可以收到之後既更新。
有冇substratum theme推介想換status bar icon(電池 4g wifi呢d)
Google Play 有個叫oxygen update , 我用佢down 啲更新
笑撚左有兩個負皮
好似唔覺 oos有得換電池icon, 4g wifi 果d有
求名 照用住先
以前用開xposed既flat style bar,不過隻game check xposed,上網搵左好多都hide唔到

另外想問下root左機之後點樣唔要full size update,係咪要上xda搵update zip
自己以前cm年代dump人地d素材溝出黎,唔太方便share 出黎啦

如果要ota檔,應該用magisk 還原個boot就可以ota到

睇下幫唔幫到你?
https://sspai.com/post/53075

還原左boot會入唔到os 試過刷stock boot都唔得
上次update升我都要自己刷返twrp同magisk先入得到os
DC dimming係淨係暗果陣先DC日頭PWM?
dklm
得Flux and Flux white
因為oos唔多theme支援

仲有xda大神剛開發的Aether可以改吓時鐘位置
https://forum.xda-developers.com/android/themes/dark-material-oos-substratum-t3939265
而家用緊呢個 改左status bar大量icon
不過都係冇改電池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞