「大貨已到」Oneplus 集中討論區(19)

1001 回覆
12 Like 124 Dislike
同埋我睇佢有個貼mon神器 巴打有無買
係咪咁多間銀行app都用唔到指紋登入?
我係op7
上下左右都有黑邊 遮左少少mon

個殼唔係幾得 d位係fit哂 件膠都幾好手感
但係d開窿位開到起哂鋸齒
同埋居然唔係一件膠過 有縫合位

而家d mon貼其實易左好多 對岩位放落去就會自己排空氣氣+痴實
不過我間屋多塵 抆抆貼貼左十幾次 最後都係有2條線入左去 不過唔明顯就唔理佢了
殼+貼只係貴單mon貼幾蚊
btw,見佢個mon貼都好多負評
6仔留名
今日先收到notification話有update
閃魔用過,一般般

有無人用過其他廠出嘅係好用?
有冇試過喺深圳順電買機?可唔可以用香港嘅VISA或者Master?
咁要用2部機
用緊op7 GM1900 刷左 9.5.5 AA

有冇人notification sound 會有重疊既問題?

例如, whatsapp 收到msg 應該會 ba-bo-ba-bo
但有時會變左 ba-ba-bo-ba-bo
頂, 我部3T 今朝用咗OTA 升級完都好地地, 頭先諗住REBOOT下, 而家個oneplus launcher keep 住話沒有回應, 有時仲出埋system ui 沒有回應, 傻撚咗....有冇人都係咁?
試下清cache
清咗, 而家入返都係咁, 好彩USB 仲連到, 最差可能裝返官網上一個版本oreo。
有冇巴打知道install from internal storage 裝個zip會唔會清晒所有野 (app, app, 設定等等)?
刷第三方rom都保啦
好似會
國行機刷完國際rom
google play 一直等待下載點搞
而家清曬cache試過
請教請教
刷完有冇reset

等等下就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞