「大貨已到」Oneplus 集中討論區(19)

1000 回覆
12 Like 122 Dislike
第一次刷機 相問清楚 唔該嗮

1. 扒文發現 OnePlus 國行刷國際 Rom 好似手動 Windows Update 咁易,係唔係因為 OnePlus 官方支持第三方 Rom, 所以唔洗好似平時咁又 recovery mode 又唔知裝咩咁?

2. 刷完 OxygenOS 係唔係已經有 Google Play 同 Google Services,照有兩三年嘅更新, 同港行無分別?

3. 我對 OP7 比較有興趣, 點解港行同國行價錢差咁遠?國行最低配置都 8+256 $2999 人民幣 但港行 8+ 128 近 $5000 差成 $1800?(點解配置會唔同,其實除咗 OS 之外用料會唔會有分別?)

4. 國行刷國際 rom 之後香港係唔係唔保,壞咗要上大陸搞?

唔該嗮咁多位
今日上左順電買
一開機已經有61%電,應該唔會係退貨機呱? 但我見個盒好似有少少舊
正常
明白 唔該巴打
1.好容易
2.係
3.因為市場策略
4.返大陸
1. 國際rom唔係第3方rom, 刷左twrp先刷到第3方

2. 係, 不過刷完就 factory reset 一次啦

3. 答你唔到

4. 話明國行香港應該唔保啦,壞左上華強搞
補充3
畢嬲大陸牌子係大陸售價比香港便宜
e.g HMD 代工既nokia, 華為, 等
傳聞政府會補貼
我想問係唔係驚back door 都係唔敢買?
同問,其實 backdoor 理論上係跟個 OS (Hydrogen OS)?無理由係入面嘅晶片自發?刷咗國際 room 可能會安全?

利申:都知始終有風險…但係差 $1800 真係好誇張
香港買都可以backdoor ga
邊擔心得咁多
oneplus 3t 本身android 8 root左機,dirty flash oxygenos 9.03,reboot 完 decryption error,搞到焗住wipe data冇撚哂D野,屌你老母!!!

3日都唔駛到貨
屏下指紋反應麻麻地
直送屋企?
真送 俾多廿蚊
直送

到貨
玻璃貼如何?
閃魔出貨hold左我一日
機到貼都未到
聽日先搞 屋企冇大膠紙 拆唔到張mon貼出黎
1+3t有pie食
貼完
滑過原本貼果張 指紋唔洗reset都用到
食咗好耐啦
等我又去買張先
mon 貼有冇姐左四條邊
殼係咩牌子 同貼mon貼難唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞