「大貨已到」Oneplus 集中討論區(19)

1001 回覆
12 Like 124 Dislike
有 完全唔知點解會收到咁既msg
搵左部機好多地方都唔知邊睇收到呢2個msg
有,我都有收到
啱啱7仔到咗手
但係發現裝Gcam有問題
影出黎啲相勁pale,接近黑白色
已經試過download幾個唔同嘅version
有冇ching有可用嘅source
清咗但D色淡到仆街
Yes
完全就係咁嘅情況
係design嚟
就係因為依個on9設計決定永世唔再屌Oneplus
應該係系統-> 體驗改善計劃,我3T呢度搵到,唔知7係咪一樣
唔會la
[root]有冇人update完reward+之後bypass唔到
我係xda 裝左9.5.8 oxygen os
係咪最新version黎
Yes
有冇巴打同我部7 Pro一樣
有時開fb會睇唔到片 要轉一轉fb個language先得?
same 但禁入去又係中文
第二日用,舊電已經倒水咁
想入部7pro做副機
如果香港係邊度買會好d?
7 pro?
請問大家用邊款保護貼?
係,細release冇需要,最多入recovery 清cache。

係,大release大機會需要reset。reset 來講如果揀factory reset 會乜都冇,連rom 都會清埋;如果入recovery揀 wipe data and cache → reset system settings 只會剷晒啲app 同機嘅setting,但唔會剷rom。
我琴日連youtube都係咁 要kill app再開先冇事
我ip7 plus轉過黎又唔覺倒水 仲接受到
反而差電真係超快
不過唔知舊電可以玩到幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞