信用卡討論區 (72) 之大貓 VS 決戰西亞 VS

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咪就係講緊 over 咗 10萬
本身無卡咪得
請教下,分階段萬5 係咩黎?
姐係果個period 最多得萬5 有 5x?

50萬係咪都係頭10萬簽hsbc
然後渣打sc 無上限最抵玩?
用東亞好過
oh sorry, 咁你要開多張citi cash back, 餐飲酒店冇上限2%
我開earnmore就夠 因為好少用佢簽廿萬
大貓卡一單過$250先=1XRC
又唔駛 sorry
大家討論吓 分享吓

我唔係簽 50 萬嗰位巴打
如果佢計網上就易玩好多 補返最紅網上2%
分階段萬五係指最紅網上/旅遊?
如果係就係
之前爬左文,但好多野都唔明
1.想要現金回贈/里數/積分換禮品?現金回贈
2.迎新禮品啱唔啱駛?啱駛
3.每月消費幾多?信用卡消費最少$2000
4.主要消費模式?網上消費+手機信用卡付款for飲食
5.手上有咩卡?東亞大專生visa卡
總結上面,我係咪應該申請銀聯雙幣白金for手機食野比錢,東亞i-Titanium for網上港幣購物?
單刀直入

一張東亞i-Titanium搞掂
去到9月開始要月簽$2000先有東亞日額外4.4%
加上i-Titanium卡網購有額外3%+直接現金回贈
你分散哂兩張嘅話,東亞銀聯啲分你有排都未儲夠25,000回$100

銀聯簽飲食係多0.8%(2X),但你自己計返一個月實賺唔多
HSBC 個基本獎賞錢係累積計...

註:持卡人簽賬每滿港幣250元可賺取$1「獎賞錢」。每次交易的剩餘金額將與下一次簽賬累積計算「奬賞錢」。
東亞收到email批卡之後要幾耐先收卡?
咁最紅呢? 我用佢個 reward cash calculator 計唔係累積既
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/help/faq/credit-cards/rewards/

此計劃的剩餘金額會被註銷還是帶往下一次簽賬以累積計算「獎賞錢」?

剩餘金額(如有)將帶往下一次簽賬以累積計算可獲得的「奬賞錢」。於結單日後,所有餘額將帶往下一個結單日作往後計算賺取的「奬賞錢」。
想問下你由交文件到批用咗幾耐
thanks
YES
信用卡討論區(73)天祐我城
https://lih.kg/daMQiT
信用卡討論區(73)天祐我城
https://lih.kg/daMQiT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞