信用卡討論區 (72) 之大貓 VS 決戰西亞 VS

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
都係果句 睇你消費模式
用嚟e wallet 八達通 零售 食飯 網購 要出嘅卡都可以好唔同 用多定用少 etc
同埋你自己想要現金回贈定儲哩數
感謝Ching 回答 我可能比較多八達通 同買野 網購
同埋消費需求較細 爬左啲文之後覺得black world應該唔太啱我
同埋想問下citi 啲卡係咪麻麻 好似唔多人講咁
dbs black其實算百搭嘅,除咗八達通12蚊/哩唔太抵 (不過學生申請到嘅卡嚟講都算係咁 可以考慮出張安信卡綁八達通

bea it 有最低簽帳額先拎得曬rebate 呢個要考慮下
hsbc 可以出金卡 / 叫屋企人出附屬卡俾你旁身食飯
citi clear係得網購比較有用 學生唔會用 出到嚟做嘢又未必會用到rewards/cashback
想問下東亞日「該月份零售簽賬之總和」係計交易日定係東亞入帳日?
條款有寫
我寧願佢出阿拉丁
八達通綁earnmore 亦有oepay mastercard
icard 可以睇7月條款變成點
hsbc金卡賞世界就要小心公司註冊國家
I titanium 9月開始要2000先有4.8 你消費到可以申請
姐係去7 仔買野都計網上?
仲開,就執
繳費縮,乜promo都無份,又免唔到年費
東亞日都冇份
dbs bwm 洗唔洗糧單開?
我消費模式都係差唔多
想問申請邊幾張好?等我可以拎住幾張卡嚟補位用
要現金回贈 thx
唔該哂兩位師兄嘅解答
本身開左金卡食左迎新 之後先申請紅卡
銀卡就早兩個月 網上申請好似都有回贈,所以先再申請
另外,hsbc可以在網上銀行改信用額的
新城市又有東亞booth
問佢齊文件送咩
唔好意思想問多個問題 雖然我知咁問有啲蠢
想問下而家轉數快係咪可以用嚟找卡數
同埋hsbc visa gold 平時用嚟買嘢抵唔抵?感激
而家準備先申請earnmore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞