香港人真係欠咗曾蔭權

411 回覆
3930 Like 429 Dislike
又係你個痴線佬
唔係佢好
係其他人差過佢

仲有人話董伯伯

屌你⋯ 明日大愚報導話係佢提出架
乜鳩都無做 其實就係做咗好多野 支那命令佢做好多野 但佢樣樣都花精力去抵抗 咁唔係即係已經做咗好多野咩?
一個仆街 一個冚家剷 有咩分別
中國公司想偷外國技術就肯定係
但其實華為嗰d中共主導 有組織的間諜活動係咪習近平上任之後先開始
定係胡錦濤的時代開始已經做緊?
然後又乜鬼亞投行 一帶一路 重提武統台灣 信用系統 監控系統 強迫技術轉移
好似好多野都係習近平搞出黎
胡錦濤時代好似相對好和平 無論國內或國外都好
而且呢個主席的存在感好似好低
都唔知10年任期做過d乜
退任後亦都好似好少出席公開活動
無用,香港一定要經歷過苦難先會成長(如果仲未死得既話)
無經歷過樓價高到買唔到既階段唔會明白租金管制既好處,班市民只會屌政府無睇住上左車既中產
無經歷過極權統治唔會明白自由可貴之處,會覺得自由係理所當然既事,唔會感受到三權分立點保護香港既體制
嘩,咁都比你講到佢咁好啊?
咁不如我話,個陣因為大陸未逼得咁緊,所以佢先可以咁得閒
你真係不得了,咁都可以講到佢花精力去抵抗,所以就無推郁過香港
曾生個d係醒嘅左膠,知道鳥盡弓藏,唔會唸住整死香港倒自己米,始終係香港本土中產出身,對住支那多少陽奉陰違,而家呢位離哂地嘅點同,仲要係女人,女人就緊係主觀佔重,佢地認左主就唔會同你講邏輯
香港咁撚成功 因為太多樓主呢類撚人 認賊作父 俾少少甜頭已經吹奏
佢政策未必得民心,亦明顯向商家傾斜

但係好簡單,被支那秋後算賬既人一定唔係賣港賊
屌你,房屋個方面呢,唔撚見你講?
你話佢跪喺到含撚都得啦
你做乜鳩啫 叻唔切?
我無話個佢無做過衰野 亦都無讚同過佢偉大喎
我只係唔認同施政少等於無做野喎sor
可以用下腦嘛 聰明
曾唔夠乖, 仲有港英既底,
689唔夠狠, 未夠賤
777就賤到完全無視民意, 百屌都唔面紅淨係聽西環話

大家真係醒啦, 今次唔反, 之後無機會喇

中共咁多年黎已經做左好多野, 國教, 雙非, 單非, 每日150, 中資買晒香港最重要既地同入侵晒最要命既金融機構, 港交所主席都係老共.......

依家呢條咁既逃犯條例, 連外國人都睇唔過眼我地仲可以唔理?

你唔好以為你唔搞政治就無事, 一打開左缺口, 其實一切都只係文字上既問題

一係你就移民, 一係你就出黎幫拖
回你老母歸 同支共有撚親啊
主權移交啊
留名過多十幾廿年 林鄭又會比人話係英雄偉人
施政少=花咗精力去抵抗大陸既命令?
你想講佢施政少定因為要花精力去抵抗大陸啊?
重有,你唔係覺得所謂"施政少"就好似無影響香港啊嘛?你講到好似佢"施政少"就無問題咁
做人唔好咁on9啦
幾屆特首做既仆街野加埋=今日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞