香港人真係欠咗曾蔭權

411 回覆
3930 Like 429 Dislike
起都唔撚到你住
除非你係每日果150

梁振英所有土地政策都係承繼曾蔭權 .....

政府已按上述發展方案開展的新界東北新發展區(包括古洞北、粉嶺及坪輋/打鼓嶺)的研究,政府稍後亦會開展新界西北洪水橋新發展區。此外,政府會繼續展開各項規劃研究和檢討不同地區的土地用途以開拓發展適合作住宅用途的土地,應付社會需求。例如,剛完成的屯門東可發展房屋用地的規劃及工程檢討─可行性研究和在今年下半年開展的安達臣道石礦場未來土地用途規劃研究,應付未來人口的需求。
應該話佢地跟發展局班人當年既計算/計劃
就係呢條仆街唔起樓
每日150,再加落嚟抄樓,走資,佢嗰陣停唔停起公屋居屋樓價都會大升,公屋都係排咁耐,講開公屋,最on9係個薪金限制低到係鼓勵啲人唔好返全職
董伯伯只係笨柒
689同777真係仆街
留名睇之後有人懷念柒婆
Sor
請睇#205
蔭權
起錨
可能佢同陳方安生,薯片一樣都係叫做英國人思想底下受教育,某個角度都叫做會為民請命一下。雖然有大陸牽制住但都盡量民主嘅一面,屌你而家根本就紅色到呢
五年後有個post
「香港人真係欠咗梁振英」
果3千幾個正皮都好肯定曾蔭權年代都係小學雞黎

成堆智障兒低能兒痴痴呆呆坐埋一枱

係到冇限ff佢違抗支那命令吹到以死相諫

係咁為香港人就唔會冇限放雙非赤化下一代

放風話合併香港堔圳建立港堔大都會(依加升做大灣區)

你係有幾層樓既業主,中產就話吹奏佢姐,因為佢任內真係成日退稅同免差餉,又停起居屋導致日後樓價狂升

仲有佢打公仔心態渣,從來都冇真心為香港人實施利民政策,施政一面倒向商界,令到社會產生仇富現象製造斯裂

貪曾同689,777一鳩樣你點屌佢佢都依然故我,理得你死
一直都覺得香港最好既特首係曾蔭權

陪香港捱過最難既困難
97 SARS
由衰轉返盛

你地話佢無為而治
可能佢係冇遠見
可能做錯決定

但其實有冇諗過係一個極權政黨操控下
佢做市政府可以做既野唔多
唔知你地有冇發現
香港自回歸後所有主要政策都要配合大陸發展
係為香港依個地方發展既主要政策少之有少
佢擋到幾多就係幾多

你地睇返梁振英 林鄭上台後
賣港既政策推得幾快
你就知曾蔭權做左幾多野
起碼佢一定唔係想賣港既人

佢受左啲恩惠就比共產黨做到佢入獄
梁振英UGL懷疑收幾千萬就查都唔洗查
依家香港人真係折墜到
要吹奏舊無咁臭嘅屎
剩係停左起樓都夠佢死十世
全部都係屎, 不用分那麼細
欠咗啊,而家嘛日日供MPF,起十大基建,供樓還囖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞