香港人真係欠咗曾蔭權

411 回覆
3930 Like 429 Dislike
曾蔭權做咗香港特首
曾蔭培做咗警務處處長
成個家族都有名氣
真心唔明佢點會貪污

陰謀論咁睇好大可能
共慘黨要殺雞儆猴
將唔聽話既人收監入獄

反證 梁振英UGL事件 僭建也好
只要聽聽話話
阿爺保證你身家生命財產安穩
你依家就當然咁講
重有家下係講緊香港人係咪欠撚咗曾蔭權啊
你答下我,香港人幾撚時有欠撚咗佢啊?係佢欠撚咗我地啊
你地永遠唔會知道真相
一定係貪區區幾百萬啦

上面d 反樓價高既巴打

689解決左呢兩個問題
又壓抑到樓價

應該係佢地英雄黎
我又無份選佢出黎
點解欠咗佢
唔係欠左佢
只係對比689冇咁仆街姐
連登真係好撚犯賤 人地在職做錯野 貪污 就屌曬人地老母又剩 依家搵到個衰撚過佢 就話欠左佢 講撚經咩
仆街死喇你老尾
欠你老尾
做特首無一個唔係狗
我唔覺得香港欠左佢
不過佢叫呢幾個特首入面好d
如你話食一舊屎同兩舊屎有咩分別
大佬 最起碼食少左呀
佢在位洗唔洗去到佔中 DQ議員 推你送中條例呀
果陣香港都真係仲係我地熟悉既香港呀 係樓價比佢推高
但係遲d分分鐘香港都冇埋呀 得返香港省呀!
你是咪on9唔識睇新聞 689解決左住屋問題?
不如你睇睇樓價再出黎9up
港英年代已經係高地價政策
佢錯在真係當香港係特別行政區
依家大家係到比較邊個衰d
大佬,食少咗就係到推佢出嚟話佢係人民英雄?你地無野啊嘛??
你地唔屌佢在任期間唔起居屋?唔屌佢搞雙非?
有冇人可以解釋下樓主講嘅「以死相諫」同「手」係咩意思or暗指乜野事件
做得特首就要有後台 曾蔭權後台就係地產商 亦都係香港本土最有權勢嗰班人 中共亦都係睇中佢有呢個後台 覺得佢有能力成為中共同香港商界嘅中間人先比佢做特首 當年唯一有bargaining power嘅勢力就係商界 一個非民主嘅地方民意係唔會有價值
source?
佢地班小學雞無撚腦
拎d衰過佢既人嚟比就話欠咗佢,成班鍾意用屎嚟同屎做比較,邊舊細舊d就覺得個個好,on99咁
如果唔係香港人貪心借錢買幾層樓又係咁加按,你覺得齋自住嘅話升市跌市會有影響咩?

根本好多都係自己攞黎
弱智 我幾時有話佢係人民英雄
係話佢比較起上嚟唔會係最差果個
睇清楚先覆
過多幾年應該有人吹奏689
記年當年my little airport有首歌
叫"Donald Tsang, Please Die"
點撚知之後兩任仲差撚過曾蔭權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞