香港人真係欠咗曾蔭權

411 回覆
3930 Like 429 Dislike
佢地鍾意揾d屎黎比
遲下有個衰過689同777,就會話當689同777都算係咁嫁啦,係香港人欠咗佢地
成班都無腦今時今日,曾蔭權都有份做成,但佢地只係拎689同777嚟同佢比較,就話香港人欠咗佢。

佢貪污既錢都係香港人既錢嚟; 佢在任咁多年無起居屋,搞到香港係個幾年無哂居屋發展都係搞緊香港人; 雙非落黎,佢無去停班仆街,咪又係搞緊香港人
依家重話香港人欠咗佢,兒登依家真係好多小學雞
佢貪左乜野錢同幾多?
你不如直接google
只能講
一蟹不如一蟹
董伯伯幾時比我買樓啊
咁你不如google 下佢為香港幾多野先。
咁你不如google下佢同時在任期間無做同做左幾多有傷害香港既事
但你唔好再揾下兩屆既屎嚟比
香港人無欠佢,如果你話佢所有野行得正企得正既話,ok,咁香港人真係欠咗佢。
痴撚線貪曾都洗到底
連登真係多小朋友
雖然佢97打大鱷救市應記一功
但係佢做特首果幾年停居屋、狂批地俾地產商
剩係慳電膽都知佢咩料啦
大部份同意,但係雙非係公民黨班仆街搞出嚟㗎

當年政府嘅立場係雙非冇居港權

如果唔係政府搵人大釋法,依家港人內地子女都有居港權
停起居屋夠佢死啦 搞到樓價痴曬線 竟然有人吹奏?
佢係well paid for it
屌你無起過居屋都賴埋比689
痴撚線
689係仆街
但係而家啲新居屋樓盤都係佢任內批地起
唔好搓開話題,你不如講下佢究竟貪左幾多錢。你話佢傷害香港,順手講埋,唔好講啲無事實根據嘅野。

至於佢係香港有乜野政積, wikipedia ,林行止同周顯評論都講得好清楚。
梗係吹奏佢啦

如果唔係佢,而家個個香港人安居樂業,仲邊有人反共啊
停建居屋同樓價既relevancy .....
或者有啲野佢係對香港人唔住 但或者有啲野佢地死守係中共面前
市場少左公營房屋既供應都無關?
坐埋監都冇事實根據?

佢官商勾結,同班地產霸權為威威就路人皆知啦
或者

當年主席係習種,佢呢啲香港仔賣港快過777
唔係有人話過前任特首o係到鋪路 係到呢兩任先食哂屎咁開始搞事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞