香港人真係欠咗曾蔭權

411 回覆
3930 Like 429 Dislike
同埋班人拎胡錦濤同習種比

唔覺得貪曾依家做特首會有任何分別
呢個陷家鏟唔知有無貪污
公開傷勢??
領導人面前𠝹手??

唔好吹得就吹,佢唔似係會咁做既人
樓價跌無人會讚佢叻仔㗎
樓價跌班業主又屌鳩佢 外圍全升得佢搞撚到跌咁撚廢
邊個做都要受制於中共已經無得搞
佢係一個正常既政客 如果佢係港英時代做港督或者阿二應該成就不差 97年後如果不貪權退落黎 不做比中共撚9咁撚 可能係外國享受清福 食花生
有樓揸手果班
全部都係有權有勢有錢果班
佢郁樓價樓期未完隨時已經俾人掃走
到時唔通等你班一窮二白恨上樓嘅嚟打救
連一個講到明唔理民意不顧民生既特首,都要被吹捧,就知香港幾咁可悲
其實傷害香港係睇佢做既野對日後既香港有乜壞既影響。
咁你自己wiki埋你想要既答案,個到都講得好清楚,有埋timeline
Prove??
樓主9up 完潛左水,有班小學雞無腦9like
法庭嗰啲證據唔係好有根據,咁我諗唔到有咩有根據

689就唔好攞出黎比啦,香過舊屎唔代表係香㗎
下 我一向支持薯片
過多幾年繼任個個衰過777直接攞正旗號賣號
到時又會有人懷念689無做得咁出面
on9
蘋果日報 林鄭月娥任發展局局長時,擺出強硬姿態,聲言嚴打新界村屋僭建,要求有僭建物的村民要自行申報,激起鄉議局及村民強烈不滿,更焚燒林鄭的紙紮公仔和紙棺材抗議。但打擊村屋僭建問題其後卻不了了之,政府一直未有大規模的執法行動取締。
林鄭2011年公佈處理新界村屋僭建物方案,違例較輕和風險較低僭建物,引入登記制度暫緩執法,但風險高僭建物必須清拆。

大公網2月2日訊(記者李淇、周禮希)行政長官選舉提名期將於本月14日開始,手握逾27票的新界鄉議局,昨分別與三名特首參選人林鄭月娥、葉劉淑儀及曾俊華會晤,多名與會者讚揚林鄭月娥“合嘴型”,熟悉新界。林鄭月娥表示,非常關注新界原居民丁權及興建丁屋問題,又承諾一旦當選,將以合乎情理方式處理“丁屋僭建理順登記計劃”。
梗係無關啦
停建公居屋 全部轉哂私樓 樓價係會跌....
佢停建居屋已經夠佢死一千次
會跌? 啲價任發展商抬 剛需 點跌?
我後來有交代,不過可能個po太多回應大家無追po
留意番 告得入果條叫公職人員行為失當罪
行政長官接受利益罪係告唔入

而且涉及的係雄濤廣播有限公司(後改名香港數碼廣播有限公司)
即係DBC既牌照申請

曾蔭權係全球唯一一隊打敗索羅斯的團隊領袖
貪污金額係500萬
合唔合情理?
點會任發展商抬......
如果發展商strong hold

只要不斷推出土地
土地價格就會跌
一舊屎同兩舊屎既分別
唔好再神化舊人啦
只係呢家啲政棍愈來愈奶得出面
曾狗都被神化真係幾可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞