[超大量收藏相, 慎入] 非老變機械人產品綜合討論區 (5) 謝絕第三方同老翻 歡迎互毒

981 回覆
4 Like 2 Dislike
千記呢排等錢使?係咁開訂
同隔離ht一樣 係咁開訂收錢
但上面都唔知復工未
千記搶錢
本身諗住訂宇宙騎空同ggg
突然殺隻斷空我再版
而家仲有rockman x
依家各大公司都一定係咁做, 攞左錢先, 頂過呢次土共嘅大災害先至可以重回正軌。
但係無得分體合體,好似爭左啲乜嘢咁
唔好理訂幾盒先喇
想當年隻萬能俠15 16緊
比舊登巴打勸服左入左2隻
家下炒到
後悔冇入,後追要三千
omg!
唔小心落咗order
千值練得幾款有得炒
個樣好似有d怪怪地,不過d金屬位又好似唔錯,其他地方都算係咁
做為千值練rockman全面收藏家表示
千值啲rockman係唔值錢
巴打有無例子可以拿來睇下未入過rockman,見呢隻個樣好似唔錯,不過真係貴
隻洛克人定價比想像中高左小小
一嚟千值啲野本身貴
二嚟rockman香港好小眾
你預全新買返嚟唔開擺一年得返7折價錢

喱隻佢話用部份合金關節可能好啲嘅
之前4inch-nel嗰啲好易軟手軟腳
個頭盔前後分開俾你換面, 時間耐左會裝唔實甩出嚟
我而家都係搵白膠漿加厚等佢kick實啲
哦,我都係買來自玩者,無咩所謂la希望佢QC唔好咁差
應該同truforce嗰隻差唔多
本身千值會自己出洛克人都係因為同truforce反面
咦, 想知多啲, 同個工作室發生左咩事?
簡單啲講truforce本身係得個殼
x ver ke個design係水野佳𧙗嘅14年愚人節作品
15年千值當時想經bluefin打入美國市場,就同truforce合作出隻x ver ke, 因為trufoece係用funding形式做startup, 所以同capcom嘅license都只係傾左一隻
後尾隻x獲得huge success(at least truforce 係咁形容)
但係千值除左個fine print有佢個名之外就冇錢分
千值嗰邊就唔高興
於是千值自己同capcom傾license喺4inchnel自己出rockman
truforce嗰邊因為得一隻license,惟有一直repaint, repaint左兩年,到18年正式宣佈傾唔到license series dead
大概係咁
多謝指教,
不過老實講TRUFORCE個隻野啲裂甲同刻線太多
清水版呢隻反而似返啲原作
水野佳祐係x親生老豆
可能本身諗住係april fool先畫得唔同style
可惜冇乜機會出埋隻zero

super minipla ggg再版,值唔值得訂?

有無巴打玩過呢個系列,想入呢2隻
隻ZERO我其實都麻麻,
反而對清水再設計嘅有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞