IG SHOP 討論區 (2)

1001 回覆
26 Like 9 Dislike
有無人買過dream_girl_hk 有朋友係佢到買 過左3個月都收唔到貨
買過三件上衣
質地幾好 都係啲大路淨色衫 易襯
我都好憎 明白佢哋唔想比同行知,但其實咁樣又要逐個覆價錢,仲浪費時間成本
要問價我一定唔會問,問一次唔緊要,
有時問完一次之後隔咗一段時間見到另一樣嘢有興趣又要再問
嗰時就見到上一次問價嘅conversation
可能人哋無嘢,但自己感覺唔好受
所以幾中意會有online store website嘅舖
明買明賣,你啲嘢係靚係特別嘅,怕咩價比價
同行想知點樣都會諗辦法知
打消到客嘅購買意欲都未stop到d同行啦
exact7ly 見到都燥
Stranger Room 啲嘢係唔平嘅,但個人認為唔算食水深啦
睇下Tokyo Bopper 官網啲價再睇佢哋個價, 有啲款仲平過官網買
Moonstar x Beams個對就另計啦,
客觀啲係睇就睇大部份貨
大家自行定義食水深standard喇
起碼我覺得店主有心做,好禮貌,唔會隔一日先覆

×××××××××××××××××××××××

飾物類:可以唔使喺佢哋到買,真係mark up 得多,建議taobao
衣物類:so far 10件先得1~2件會係taobao搵到,仲要個價差唔多
品牌類:Tokyo Bopper 買得過 (同上);
Beams 係官網平啲,中意嘅咪搵啲代運網買,鞋嘅話一般代運費你預 $80+ 喇,始終鞋係重;
松野屋銀包類:官網好似無得賣,search過同日本價唔係差太多(¥4200+稅),佢哋賣$420

利申:非打手,有係佢哋到買過嘢亦有cap佢哋圖上taobao search過
要問價真係嘥大家時間
又要人問價但態度又閪咁即係趕客
蠢到
鐘意airyisland 既style
但真係好貴

想問有無其他舖推介?

又一間
佢好似自爆左自己食水好深喎

淨係咁樣既店主已經值得我follow
如果間間都咁做就好
正呀喂 咁嘅舖頭真係值得讚
即刻follow支持!
其他食玩訓ig shop 不如都試下有d社會責任
難得有個平台
呢間嘢煩到系咁 del佢3次佢fol我3次
d衫又柒 食水又深到仆街
好想知佢地有邊套男裝係買得落手 唔會係佢地新個套咩扎染下話 着成個大陸仔咁,短袖裇衫加埋水桶腰加埋白色褲將成個人無限壓縮到圓碌碌大冬瓜咁
可能你要扮單身狗佢先會停止follow你
我最近喺佢地到買左啲連身裙 tokyobopper個袋 松野屋銀包同beams對鞋
我覺得幾好 好快收到 啲裙質地都唔錯
好鐘意個松野屋銀包 但係喺街俾人偷左

有無人幫襯過呢間
款又普通 料又唔靚 價錢又貴
但賺到可以開門市 之前開係尖沙咀 依家開係朗豪坊
見都門面已經唔想入去
呢啲舖嘅款同新之城嗰啲望落無乜分別

有無人幫襯過呢間
款又普通 料又唔靚 價錢又貴
但賺到可以開門市 之前開係尖沙咀 依家開係朗豪坊
門面已經唔想入去
呢啲舖嘅款同新之城嗰啲望落無乜分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞