[遊記] 土耳其無你想像中咁危險

288 回覆
134 Like 19 Dislike
土耳其危險在恐襲
中同唔中都係一線間
冇恐襲黎講賊比支那少
Istanbul, Ephesus, 棉堡, Antalya, Cappadocia
土耳奇有咩危險
日日出團,又多遊客
土東就話姐
不過棉花堡
咁你點對付
過兩日去想知多d
最好留多兩三晚係Cappadocia,
我book熱氣球連續三日都cancel咗
手繩黨全部黑人集團響每個遺跡景點附近
好似專揀白人,我眼見全部都好on9咁樣俾佢地戴手繩,之後係點我都唔知,我望一眼就走左
佢冇圍我地,但會離遠咁hello, 你好咁
冇機會埋到我地身
另外細路乞兒狽仔女人乞兒又係
唔俾佢俾佢跟住屌,都痴撚線(擺明係操口離)
仲有d派免費玫瑰花,完全唔知咩離,唔敢接
幾樣加埋我對雅典真係好差印象,係差到想即刻走離開呢個城市
頭先果d係響所有旺區呀主要景點都有

記住係響希臘,土耳其冇見過
建議可以向東北走入高嘉索
行Sarpi入格魯吉亞
啱啱喺格魯吉亞都專登再去多次土耳其,十分快捷方便
btw去完亞美尼亞之後對土耳其嘅好感大減
想問下total使左幾錢
想儲錢去
遇到咩正野
我張機票(比利時來回)105€
洗費暢咗300€
越野車atv tour 25€
酒店同雜費大約220€(因為有啲計港紙)
650€ =5850港紙左右
不過我都買咗幾多野,食野食得豪,酒店都住得有啲貴
所以如果你係慳既可以再平少少
要玩熱氣球就另計,最少要俾多120€ (聽返來)
Total 6000有找咁平
點解機票咁平既
因為唔係香港飛嘛
齋戒月去旅行有冇受大影響?
留名
想問個到餐廳興唔興用卡比錢 唔想袋咁多cash...
咩年代,上下網 睇下片啦手
4個男都驚係你地垃圾
土耳其連 d 南亞都係高汁南亞,有錢有學識先留得低
差個d 就射晒去歐洲
仲安全過德國法國
樓主我聽晚走
想問下antalya張transport卡係咪同istsnbul唔同?
istsnbul係咪都可以買一張卡兩個人用?
同埋我主要係istsnbul, cappadocia, pamukkale, antalya, 個張muesum pass咁多地方唔包係咪唔使買?
麻煩你
飛幾多轉
可能真係我好彩 我都係講緊我經歷 其他人去唔去自行判斷
至少無人要搵我着數搵我笨 反而有好多人熱心幫我地
無 啲野照開 去餐廳仲少咗人 唔使排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞