[好轉中]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母5

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我醫生都係話一般都唔超過半年(40mg )
上個星期去完大阪,果邊乾撚到傻左日日都2x%濕度,試左支馬油幾好用唔錯用完都唔立

可以試下
番黎香港用 你應該立死 後日去送錢
Ok
盡量搵物理防囇,化學防囇會有機會引發粉刺
不過市面上好少純物理防囇
多數都mixed
盡量揀啦

https://youtu.be/_m15R7OxcDk
唔係應該調轉咩?
我都係問家姐
可能你會清楚啲
而家塊面有時會有粒嘢突起 但又唔痛 應該唔係瘡
幾日後會自然消咗 你哋有無咁嘅問題
Ps 懷疑係敏感
準備聽日8點第二去長沙灣排 祝我好運
我都曾經睇過長沙灣陳醫生 食左3個月a酸 爆足3個月 連埋抗生素都狂爆瘡 同過佢講 佢都話好少可爆咁耐 之後頂唔順冇睇佢 後尾有fd推介我去睇佢之前睇過既皮膚科醫生 而家食咗5個月 已經冇出瘡 間唔時先1 2粒 重點係冇爆發期!!(可能之前已經夠爆) 不過價錢都幾貴下 係陳醫生既幾倍 但醫得好嘅貴d都算啦
食緊,實唔會爆
三四五個月,皮膚基本上一定係會好
重點係睇食完之後兩三個月
我食多個月就完啦
希望keep到冇事
我自己睇尖沙咀皮膚科都係爆足4個月
而家就黎5個月先無新瘡
但皮膚科長期睇落負擔實在太大
所以先想臨尾轉醫生
唉屌仆街,食左一個月已經係咁爆,仲要爆多成幾個月,諗起都辛苦,仲要大部分有憹頭,都唔知吱唔吱好。你地爆足咁多個月係唔係好多暗粒個啲?
尋晚都有用,唔萛立

我遲你一個星期先捐,記得報告進度
你睇tst邊個?
咁應該點做呢?
受頻密暗瘡同大量陳年暗瘡印困擾
幾年前睇過醫生好後悔果陣冇食a酸只係食抗生素因為覺得貴,食完果期係幾好既,但好快又keep住生,生完啲印又退唔走,越積越多,忍下忍下竟然比我忍左3年幾
最近終於忍唔到再去睇醫生今次把心一橫食A酸,醫生話我要食9個月,到今日為止食左一個禮拜
我想問皮膚上面有好多極微細既暗粒,keep住食係咪會退到
塊面出油真係好勁,半個鐘左右已經開始要抹,個頭出汗都特別厲害唔知關唔關事
曾偉之 睇左佢4個幾月 都算hea睇 有問必答咁 但實在太貴 40mg 剩拎藥都3600一個月 計埋診金4100定4200
食得唔怕遲
有膽量post相,撐你加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞