[好轉中]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母5

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
可能唔係瘡。乾到濕疹/紅左?我塊面有時都會咁,細細點,但又覺得唔似係瘡,唔痛但紅左。之後會唔見左。。覺得係因為皮膚太乾
我一毫咁既size
咩名
Formulated fucidin
會唔會去普通藥房有得配藥膏?
哇屌我鼻頭粒大毒瘡搭搭下車自爆
可以點處理
想問下如果想做laser去印去疤有冇邊間ok
有無邊度抽血驗肝地點推介
咩價位
唔sure可以問問
食過2次A酸2次都復發 仲要每次復發 生嘅位越嚟越廣
真係好灰考慮緊要唔要再食多次
之前去開個2個醫生都冇幫我度重 係咪正常
搵紙巾禁實
呢d唔熟 因為我遲下都係搵醫生算 有個Tg group講呢d入面既人去台灣打 我一陣畀你
我驗3樣就560 醫生診所收錢 唔知你去到係咪 我個間叫健康化驗
你食開咩劑量 2次食幾耐
想問食a酸洗唔洗戒口
另外係咪易甩頭髮
有冇驗肝酵素同肝功能
各位巴打想請教下,我早幾日去左始創睇陳錦添,佢開25mg,但頭一星期藥費已經千一,係咪比其他醫生貴好多???
第一次20mg食3個月 個醫生叫我停藥
第2次食30mg加抗生素食半年 停藥過半年又生返
一來冇錢 二來又唔知斷唔斷到尾 唔敢再博
之前自己買differin gel 0.3搽 個效果幾好 但停產之後搽0.1就冇乜用
食過2次A酸2次都復發 仲要每次復發 生嘅位越嚟越廣
真係好灰考慮緊要唔要再食多次
之前去開個2個醫生都冇幫我度重 係咪正常
再轉醫生囉
同埋有冇諗過停藥後長期搽a酸/a醇?好似可以長期搽
一來冇錢 二來又唔知斷唔斷到尾 唔敢再搏
之前自己買differin gel 0.3搽 個效果幾好 但停產之後搽0.1就冇乜用
塊面有啲積血搞唔搞好
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞