[好轉中]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母5

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
[quote]

若要暗瘡好,咪撚信老母

暗瘡存在左7年
-試過曬好多唔同既產品(DIY,貴野)=
-美容院-針清=
-中醫
點解樓主都成7年暗瘡,仲唔睇醫生正視問題?
-因為老母堅稱食A酸會令皮膚變薄
若要暗瘡好方法
-1.唔好聽老母講
-2.睇醫生,食A酸
-重中之重切記頭2點
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
特別鳴謝
-乞嚏大魔王:https://lihkg.com/thread/976541/page/1 更詳細資料可以問問佢
-https://lihkg.com/thread/972425/page/1 所有巴打絲打
未治療既臉

仲有5日就一個月既臉

今日影既
第一次睇醫生18/1/2019,開一星期抗生素加抽血加暗瘡藥膏 食完第一次無再生白頭

第二次睇醫生25/1/2019 抽血報告好好,無問題,開2星期抗生素加2星期20MG A酸
直到我食30前都唔覺有咩副作用

第三次睇醫生8/2/2019 食30mg A酸加食多2星期既抗生素就唔再食抗生素,隻眼開始乾,個嘴都係 下次番去覆前2日會去抽血,如果無問題就會3個月先抽一次

第四次睇醫生 1/3/2019 食40Mg 4個星期 唔洗抽血

第五次睇醫生 29/3/2019 食40keep住 但5星期因爲有個Easter holiday 祝大家復活節快樂 塊臉快好番

第六次睇醫生3/5/2019 40Mg Clear曬食4星期+驗血進度

唔記得開po多謝有巴打提醒
lmfo
Hi下次我搶1001先
希望大家下次唔會再係暗瘡post見啦
Keep住開等有問題既人都入黎望下 討論
有無話食到幾時停 見你好得7788
我睇醫生個日話係9個月駕程我預10-11月
樓主你夜晚會唔會搽補濕先瞓 定乜都唔搽
乜都無 利申開冷氣
留名 去完旅行返黎就去睇醫生 好期待
暫時諗住睇
希望有睇過佢地既巴絲打可以俾下意見
巴打你連印都退得7788好羨慕
係咪我好彩
樓主唔算好乾,呢樣已經好好彩
汗多到生左粒瘡
係咪好細粒嗰啲 定白頭
白頭
食緊a酸 可五可以食維他命B?
食緊a酸 可唔可以食維新烏絲素
Lm
可以同保康絲一齊食 你呢隻唔sure
唔太sure
我食維他命b 會爆瘡
有粒白頭後即刻查醫生比我嗰個藥膏
唔好食了 好似聽過話維他乜 都唔好食 第一次睇個陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞