[好轉中]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母5

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Calculating daily water requirements:

Body weight in KG x 0.03 = minimum daily water
我隻手都易損左
又話要戒奶製品?
我照食 唔怕 無介曬人地問介乜我不嬲介既都講出黎 但食唔食都係自己話事
之前從來唔生豆,只會有少少粉刺
最近可能因為冇黎內分泌失調,搞到爆曬豆
但因為冇經驗完全唔知點處理
尤其係果粒起面珠登嘅豆印
可以茶咩食咩藥或者需唔需要睇醫生
真係好困繞
日日晚上都喊
唔洗感擔心 照感睇算輕微
不過我都建議睇一睇皮膚科醫生
記住唔好用手禁d豆
你現時要做既野係 唔好用手整佢,唔好針清,唔好中醫。

睇一睇醫生先 你呢個情況應該開抗生素畀你
睇開油麻地皮膚科,keep住食A酸,效果幾好,仲要冇出面咁貴。
係咪玉器時間隔離個個?家母最早期都係個到睇
點解唔好針清嘅我仲約左聽日針
Thanks
有冇比較平又唔錯嘅醫生推介
仲係學生冇咁多錢睇貴醫生
唔好意思 去左
長沙彎 陳醫生 總之唔好針
我都岩岩野餐完
多謝你的建議,我會去睇睇架啦
原來係咁 咁都係唔針了
要介紹番個po既歷史 以前 budget唔多既都會prefer睇方慶生,因為佢只要買a酸就免診金,但就咩問題都問唔到,3分鐘出番黎

而家有巴絲試過長沙彎陳醫生 平又平過方 又細心 屌打

溫馨提示 唔知開9定9半 8半去排定隊 皆因佢地診所電話壞壞地
好呀 我都爬過post話方唔收診金
但我呢個情況唔算嚴重佢應該唔開a酸?
其實我仲要番學早上 如果排隊應該要七月先睇到
你呢個狀況其實可能食20mg /食抗生素3個月左右啦 因為要睇番你係一直靚開臉 咁岩呢期爆既可能食抗生素就壓得曬 但如果係一直爆瘡咁食定20mg就無錯 你未有印就咁睇 仲叫輕微 你而家唔睇醫生就會好似我第一頁未治療既臉咁
咁都係趁早睇好
本身皮光肉滑 生豆後日日都好sad
巴打依家好番未
係咪陳x鴻醫生?
見佢係婦產科,唔係皮膚科好似
不過咁岩我都月經失調可以順便睇埋婦科
原來唔係皮膚科黎..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞