[好轉中]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母5

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
呢排無post到一陣post
都唔算hea先岩
印我都算
我只係想塊臉唔好再咁油,成日一pat pat油咁漿住
仲有塊臉上面啲暗粒油脂粒可以清走哂佢
A酸收油唔錯的 你睇邊個醫生 你既情況應該要食高劑量d
今日終於睇到長沙灣陳醫生
同佢講左之前食左4個半月藥
佢都係話建議最好食半年就停
開左45日 20mg 先640$

仲有個醫生真係好細心 唔怪得咁多好評
至於佢電話打唔通個到 原來今日聽個姑娘話佢地診所電話會成日無啦啦自動斷 已經keep住搵人黎整緊

極度推薦窮學生睇呢間

有限Budget者請睇—長沙灣陳醫生:細心,極平
畀幾多都無乜所謂—中環Ku醫生:細心,斷尾高,貴
不再recommend方慶生,因為有位更平又細心既陳醫生
EltaMD UV Clear Facial Sunscreen Broad-Spectrum SPF 46 for Sensitive or Acne-Prone Skin, Oil-free, Dermatologist-Recommended Mineral-Based Zinc Oxide Formula, 1. 7 oz
https://www.amazon.com/dp/B002MSN3QQ/ref=cm_sw_r_cp_api_i_SZi8Cb3Y6Z7V1
Aidan兄 你食到依家會唔會一食完飯/食完a酸後30分鐘度就會好紅塊面?我最近呢個月越食越紅塊面 特別係食完飯食a酸後

BG: 我同你睇同一個醫生 dosage/timeline都好接近 食到第六個月 暗瘡問題暫時解決 但泛紅問題越來越顯著 依家日頭用醫生比既褪紅藥膏頂住...生暗瘡前無任何皮膚問題 好驚啲泛紅唔褪 唉
BG係? 我又無wor 係咪劑量高得濟
Background..食咗40mg/day4~5個月...好灰
會唔會係咩食物敏感 食錯野呢排?定用錯產品?有無用咩酸個d? 要盡快同醫生講 話好嚴重
我聽日覆診幫係問問
感謝巴打我上次覆診都有問過醫生 佢話有啲rocesea既傾向 可以減濟量不過要食耐啲...我又唔想...好想快啲完個療程...
🌹呢個好難搞
加油啊 爆發期好似唔係個個有 千其唔好吱啊!!!好易有印 我會貼暗瘡貼吸膿
佢開咩牌子比你
有唔係問題,但唔想咁耐
咁我好在都叫有份穩定職業 負擔又唔算話好大
咁你後尾轉咗邊個醫生?
各人膚質唔同啩?
我睇而家呢個醫生都冇爆
希望你keep到啦!!
醫生有冇開埋抗生素?正常連A酸一齊食既話亼爆得冇咁勁
有啊,但都爆左成3星期,唔知會唔會真係爆足3個月呢
如果有既我明真係會好唔開心所以我轉咗醫生
我都頂唔順咁爆 返工同事個個問我你塊面做咩到而家個個都話我好咗好多 加油啊一定會好得返!!!
都係N牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞