家父係六十年代澳門出世, 有無機會拎到葡萄牙藉?

269 回覆
79 Like 7 Dislike
走難都懶,抵做一世中国人了。
首先澳門出世紙已經難搞
交齊醫院證明 又要證明你老豆有係澳門生活過 上一代嗰啲證明又多錯漏
到真係搞到出世紙都唔等於有澳門身份證同葡藉
因為澳門身份證係唔睇出生地 係睇父母有冇澳門身份證
葡藉更加難 入到去問多兩句已經唔想答

利申 幫人問過 但係煩過閪 當事人放棄咗
葡國護照
吹水啦 全屋無人識都拎到
我知可以拎馬來西亞護照,但大馬只可以有單一國籍,拎完唔知張香港身份證點算。
我自己都有BNO啦BNO好廢
點先叫做過中國人? 拎特區護照?
掂啦去搞啦 你阿媽實1981之前出世啦
想問下我老豆係澳門岀世,之前攞過葡國護照,不過過咗期好耐冇續到。佢有冇機會續返,同埋我有冇機會拎到葡國護照
老豆上年攞到護照
呢間廢廢地。乜春都搞唔到
香港果間廢架,乜柒都冇得搞,要搞一定要過大海
呢個真,我個親戚搞啦
佢老豆離過婚,再結婚先生左佢,咁就想搞個仔入籍,仆佢個街要佢先係葡國到登記左第一段婚姻先,再離婚,先可以登記而加既婚姻。後尾好似呃鳩佢話冇離過婚,一樣搞到,on 撚鳩。
絕對有
你老豆就算唔續, 你都可以有, 跟血統, 記得生多D仔女, 傳家之寶黎
去澳門搵律師係負責啲乜? 搵律師正係搞個出生認證定係佢地會嘗試follow我個case睇下爭唔爭取到個葡藉定係比法律意見我自己去做?
本來想引用番你個回覆但係禁錯,麻煩你得閒既睇一睇#119個reply
Thx巴打!咁如果佢唔續既話,我要去邊到申請?係咪要親身去葡萄牙申請

P.S 我都有澳門身分證
Thx
律師應該會幫你搞埋
你班澳門人夠成日痴鳩連登好似老鼠咁
無連登AC嗰班就連個名都唔放過走去開澳門連登page
肉酸到
咁葡國護照值錢過爛鬼連登好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞